The White Crow - Engels ondertiteld

The White Crow - Engels ondertiteld

127 minuten
Elegant en liefdevol portret van de eigenzinnige en gedreven balletdanser Rudolph Noerejev. In 1961 liep hij naar het westen over, tijdens een tournee in Parijs. Geregisseerd door Ralph Fiennes. Een witte raaf was hij, deze in Siberië geboren danser. Geen doorsnee persoon en zeker niet gedwee. Afkomstig uit een zeer armoedig gezin, maakte hij carrière in het Kirov Ballet in Leningrad (Sint Petersburg), vastbesloten de beste ter wereld te worden. Aan het eind van een tournee trotseerde hij de KGB door in Parijs te blijven, daarmee zijn familie in Rusland in gevaar brengend. Noerejev tilde de mannelijke rol van de danser naar een ander niveau, volledig gelijkwaardig aan die van de danseressen. Het aanzien en de status van de danser in de balletgeschiedenis is door zijn inspanningen definitief veranderd. In zijn derde film kiest regisseur/acteur Ralph Fiennes voor een als dans geconstrueerde vorm: van verleden naar heden en terug, al cirkelend in Noerejevs leven. De focus ligt op diens intense verlangen naar vrijheid, zowel op artistiek als persoonlijk gebied.

Geregisseerd door

Onbekend

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van The White Crow - Engels ondertiteld

Helaas draait The White Crow - Engels ondertiteld niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 23-01-2020.

The White Crow - Engels ondertiteld

Wil jij weten waar The White Crow - Engels ondertiteld op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The White Crow - Engels ondertiteld draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The White Crow - Engels ondertiteld informatie

Benieuwd waar The White Crow - Engels ondertiteld over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The White Crow - Engels ondertiteld. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The White Crow - Engels ondertiteld al heeft ontvangen.

The White Crow - Engels ondertiteld trailer

Benieuwd of The White Crow - Engels ondertiteld iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The White Crow - Engels ondertiteld jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The White Crow - Engels ondertiteld kunt kijken!