https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/166656-6eaebe4572b3829c2cc3eeea1630aa8b86594508/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Roald Dahl’s The Witches (2020)

Angst
Een jonge weesjongen gaat samen met zijn oma naar een luxe hotel aan de kust. Helaas is dat ook het moment dat de Opperheks en haar mede-heksen undercover daar samen komen om demonische plannen uit te voeren.

Roald Dahl’s The Witches

Angst
105 minuten 25-11-2020

Filmposter Roald Dahl’s The Witches

Een jonge weesjongen gaat samen met zijn oma naar een luxe hotel aan de kust. Helaas is dat ook het moment dat de Opperheks en haar mede-heksen undercover daar samen komen om demonische plannen uit te voeren.

Oscar-winnend regisseur Robert Zemeckis (“Forrest Gump”) presenteert het fantasy-avontuur “Roald Dahl’s The Witches”. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Oscar-winnaars Anne Hathaway (“Les Misérables”, “Ocean's 8”) en Octavia Spencer (“The Help”, “The Shape of Water”). In de film spelen daarnaast de voor een Oscar genomineerde Stanley Tucci (“The Hunger Games”-films, “The Lovely Bones”), Kristin Chenoweth (tv-series "Glee" en "BoJack Horseman"), de bekroonde comedylegende Chris Rock, en nieuwkomers Jahzir Kadeem Bruno (tv-serie "Atlanta") en Codie-Lei Eastick ("Holmes & Watson"). De visueel vernieuwende film van Zemeckis geeft aan het geliefde boek van Dahl een nieuwe invulling voor een hedendaags publiek. Het hartverwarmende verhaal vol zwarte humor gaat over een jonge weesjongen (Bruno) die eind 1967 bij zijn liefhebbende oma (Spencer) gaat wonen in het plattelandsstadje Demopolis in Alabama. Nadat de jongen en zijn grootmoeder enkele ogenschijnlijk charmante, maar duivelse heksen ontmoeten, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust. Helaas komen ze net op het moment dat de Opperheks (Hathaway) haar handlangers undercover van over de hele wereld heeft laten komen om daar haar demonische plannen uit te voeren. Het scenario is gebaseerd op het boek van Roald Dahl en geschreven door Robert Zemeckis, Kenya Barris (tv-serie “Black-ish”, “Shaft”) en Oscar-winnaar Guillermo del Toro (“The Shape of Water”). Zemeckis produceert de film ook, samen met Jack Rapke, del Toro, Alfonso Cuarón en Luke Kelly. De uitvoerende producenten zijn Jacqueline Levine, Marianne Jenkins, Michael Siegel, Gideon Simeloff en Cate Adams. Achter de schermen wordt Zemeckis bijgestaan door een team van oude bekenden, waaronder de voor een Oscar genomineerde director of photography Don Burgess ("Forrest Gump"), production designer Gary Freeman, editors Jeremiah O'Driscoll en Ryan Chan, de voor een Oscar genomineerde kostuumontwerper Joanna Johnston ("Allied", "Lincoln") en de voor een Oscar genomineerde componist Alan Silvestri ("The Polar Express", "Forrest Gump"). Warner Bros. Pictures presenteert "Roald Dahl’s The Witches", een film van Robert Zemeckis en een productie van Image Movers / Necropia / Experanto Filmoj.

Bekijk het aanbod van Roald Dahl’s The Witches

Regisseur Roald Dahl’s The Witches

Robert Zemeckis

Schrijvers Roald Dahl’s The Witches

Robert Zemeckis

Allan Scott

Roald Dahl

Kenya Barris

Cast Roald Dahl’s The Witches

Octavia Spencer
Stanley Tucci
Anne Hathaway
Chris Rock

Alternatieve titels

The Witches

Roald Dahl’s The Witches

Filmagenda van Roald Dahl’s The Witches

Roald Dahl’s The Witches

Wil jij weten waar Roald Dahl’s The Witches op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Roald Dahl’s The Witches draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Roald Dahl’s The Witches informatie

Benieuwd waar Roald Dahl’s The Witches over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Roald Dahl’s The Witches. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Roald Dahl’s The Witches al heeft ontvangen.

Roald Dahl’s The Witches trailer

Benieuwd of Roald Dahl’s The Witches iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Roald Dahl’s The Witches jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Roald Dahl’s The Witches kunt kijken!