They Shall Not Grow Old

They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire van Oscar®-winnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings Trilogy, The Hobbit Trilogy), naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Bekijk trailer

They Shall Not Grow Old

100 minuten 11-04-2019
Metacritic: 91,1
MovieMeter: 3,9
Rotten Tomatoes 100
They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire van Oscar®-winnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings Trilogy, The Hobbit Trilogy), naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Tussen 1914 en 1918 veranderde een wereldwijd conflict de geschiedenis. Maar in werkelijkheid was het geen zwart-witte wereld zonder geluid. Ga terug in de tijd en beleef die periode met de mensen die erbij waren. They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire van Oscar®-winnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings Trilogy, The Hobbit Trilogy), naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Met geavanceerde technieken op het gebied van restauratie, kleur en 3D, en oorspronkelijke beelden die zorgvuldig zijn geselecteerd uit honderden uren aan filmmateriaal uit het archief van het Imperial War Museum (IWM), heeft Jackson een diepgaande en authentieke filmische belevenis gecreëerd. Het commentaar is afkomstig van de oorlogsveteranen zelf en geselecteerd uit meer dan 600 uur aan interviews uit de archieven van de BBC en het IWM. Dit is het verhaal van ‘De oorlog die een eind maakt aan alle oorlogen’, verteld door de soldaten die het meegemaakt hebben. Door het restaureren van de oorspronkelijke beelden ontstaat een helder en levendig beeld van de menselijke kant van de Eerste Wereldoorlog. De film toont de dagelijkse realiteit en de ervaringen van de soldaten aan het front: wat zij vinden van het conflict, hun kameraadschap, de noodzaak van humor tijdens de verschrikkingen, het leven in de loopgraven en tijdens periodes van rust. Dankzij de nieuwste technieken lijkt beeldmateriaal van honderd jaar geleden wel vandaag opgenomen. Het is zowel een herdenking als een eerbetoon aan een generatie die door een wereldoorlog voor altijd veranderde. They Shall Not Grow Old is geregisseerd door Peter Jackson en geproduceerd door Clare Olssen en Jackson. Ken Kamins, Tessa Ross

Geregisseerd door

Peter Jackson

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van They Shall Not Grow Old

Helaas draait They Shall Not Grow Old niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 11-04-2019.

They Shall Not Grow Old

Wil jij weten waar They Shall Not Grow Old op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar They Shall Not Grow Old draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

They Shall Not Grow Old informatie

Benieuwd waar They Shall Not Grow Old over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over They Shall Not Grow Old. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies They Shall Not Grow Old al heeft ontvangen.

They Shall Not Grow Old trailer

Benieuwd of They Shall Not Grow Old iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de They Shall Not Grow Old jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij They Shall Not Grow Old kunt kijken!