https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/167609-a2357b217dc8b55cd88bc71ece7581a767b15efa/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

This Is Not a Burial, It's a Resurrection (2021)

12
Een kleine dorpsgemeenschap in Lesotho komt onder leiding van de 80-jarige weduwe Mantoa in verzet tegen de gedwongen huisuitzetting, in vorm van een melancholisch sprookje.
Bekijk op Picl
Bekijk trailer

This Is Not a Burial, It's a Resurrection

12
120 minuten 29-07-2021

Filmposter This Is Not a Burial, It's a Resurrection

Een kleine dorpsgemeenschap in Lesotho komt onder leiding van de 80-jarige weduwe Mantoa in verzet tegen de gedwongen huisuitzetting, in vorm van een melancholisch sprookje.

In een klein dorp in de bergen van Lesotho wacht de 80-jarige weduwe Mantoa op de terugkeer haar zoon, een arbeidsmigrant die in een Zuid-Afrikaanse kolenmijn werkt. Het is kerstmis als ze slecht nieuws krijgt. Haar zoon blijkt omgekomen te zijn bij een mijnongeluk. Door het plotselinge nieuws van zijn vroegtijdige dood, worstelt Mantoa met haar bestaan. Er ontstaat een onzichtbare muur van verbijstering tussen haar en de buitenwereld. God, het dorp en ook de werkelijkheid schijnen steeds verder weg. Verteerd door verdriet, verlangt ze steeds meer naar de dood en de hereniging met haar familie. Ze wil graag bij haar dierbaren op de plaatselijke begraafplaats begraven worden. Weduwe Mantoa bereidt zich voor op haar einde door alvast haar uitvaart te regelen en afscheid te nemen van wereldse zaken. Net op dat moment wordt bekendgemaakt dat haar hechte gemeenschap moet wijken voor de aanleg van een stuwmeer. Alle dorpelingen moeten verkassen naar stedelijke gebieden, om hun huizen, akkers, begraafplaats, levens en tradities voorgoed achter te laten. Terwijl de meesten vooral overdonderd zijn door het bizarre nieuws, ontlokt het bij Mantoa juist een hernieuwde levenslust. Ze is geenszins van plan om te wijken voor de zogenaamde vooruitgang. Door haar inzet ontstaat er een collectieve geest van verzet binnen de gemeenschap. Het gaat uiteindelijk niet om de begrafenis, maar om de wederopstanding. In de laatste dramatische momenten van haar leven wordt de legende van Mantoa gesmeed en voor eeuwig vastgelegd. Filmmaker en beeldend kunstenaar Lemohang Jeremiah Mosese verwerkte in dit melancholische, moderne sprookje het verhaal van zijn eigen grootmoeder en vele medebewoners van de landelijke gebieden in Lesotho die met dezelfde problematiek te maken krijgen. In Lesotho worden velen gedwongen hun huizen te verlaten. Maar die grove ontworteling heeft een enorme invloed op de sociale verhoudingen, de eeuwenoude tradities en de spirituele identiteit van iedereen.

Bekijk het aanbod van This Is Not a Burial, It's a Resurrection

Regisseur This Is Not a Burial, It's a Resurrection

Lemohang Jeremiah Mosese

Schrijvers This Is Not a Burial, It's a Resurrection

Onbekend

Cast This Is Not a Burial, It's a Resurrection

Makhaola Ndebele
Jerry Mofokeng
Mary Twala

This Is Not a Burial, It's a Resurrection

Wil jij weten waar This Is Not a Burial, It's a Resurrection op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar This Is Not a Burial, It's a Resurrection draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

This Is Not a Burial, It's a Resurrection informatie

Benieuwd waar This Is Not a Burial, It's a Resurrection over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over This Is Not a Burial, It's a Resurrection. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies This Is Not a Burial, It's a Resurrection al heeft ontvangen.

This Is Not a Burial, It's a Resurrection trailer

Benieuwd of This Is Not a Burial, It's a Resurrection iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de This Is Not a Burial, It's a Resurrection jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij This Is Not a Burial, It's a Resurrection kunt kijken!