https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/198843-9d33cda141b55ad01e7d27dcccdeb09201d61ad9/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Three Minutes – A Lengthening (2022)

AL
Three Minutes - A Lengthening onderzoekt een amateurfilm uit 1938 over de Joodse inwoners van een stadje in Polen en stelt het einde daarvan uit. Een essay over film, geschiedenis en herinnering.

Three Minutes – A Lengthening

AL
69 minuten 07-04-2022

Filmposter Three Minutes – A Lengthening

Three Minutes - A Lengthening onderzoekt een amateurfilm uit 1938 over de Joodse inwoners van een stadje in Polen en stelt het einde daarvan uit. Een essay over film, geschiedenis en herinnering.

Three Minutes - A Lengthening toont een in 1938 door David Kurtz geschoten amateurfilm van de Joodse inwoners van een stadje in Polen en probeert het einde daarvan uit te stellen. Zolang we kijken is de geschiedenis nog niet voorbij. De beelden, voornamelijk in kleur, duren slechts een paar minuten. Dit is het enige bewegende beeldmateriaal dat bekend is van de Joodse inwoners van Nasielsk van voor de Holocaust. Wat vertellen de beelden over hen? Welke verhalen zitten in het celluloid verborgen? De found footage is vol verbeelding gemonteerd om een film te creëren die meer dan een uur duurt. Verschillende stemmen versterken de beelden. Schrijver Glenn Kurtz, kleinzoon van David Kurtz, deelt zijn indrukwekkende kennis van het materiaal. Maurice Chandler, die als jongen in de film voorkomt, haalt herinneringen op. Actrice Helena Bonham Carter verhaalt het filmessay.

Bekijk het aanbod van Three Minutes – A Lengthening

Three Minutes – A Lengthening
Filmposter Filmposter Three Minutes – A Lengthening

Regisseur Three Minutes – A Lengthening

Bianca Stigter

Schrijvers Three Minutes – A Lengthening

Onbekend

Cast Three Minutes – A Lengthening

Onbekend

Three Minutes – A Lengthening

Wil jij weten waar Three Minutes – A Lengthening op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Three Minutes – A Lengthening draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Three Minutes – A Lengthening informatie

Benieuwd waar Three Minutes – A Lengthening over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Three Minutes – A Lengthening. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Three Minutes – A Lengthening al heeft ontvangen.

Three Minutes – A Lengthening trailer

Benieuwd of Three Minutes – A Lengthening iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Three Minutes – A Lengthening jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Three Minutes – A Lengthening kunt kijken!