https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/185028-2ae65ab7af9032f7a31ea0e738e121c60fb72432/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Titane (2021)

16 Geweld Grof taalgebruik
Waanzinnige cinematografische trip van Julia Ducournau (Raw)) over Alexia, die zich meer aangetrokken voelt tot auto’s dan tot mensen. Winnaar van de Gouden Palm voor Beste Film.

Titane

16 Geweld Grof taalgebruik
108 minuten 26-08-2021

Filmposter Titane

Waanzinnige cinematografische trip van Julia Ducournau (Raw)) over Alexia, die zich meer aangetrokken voelt tot auto’s dan tot mensen. Winnaar van de Gouden Palm voor Beste Film.

Alexia (een dappere rol van debutant Agathe Rousselle) heeft wat littekens opgelopen in haar jeugd. Om precies te zijn een titanium plaat in haar hoofd, als herinnering aan een auto-ongeluk. In plaats van angst of weerzin hebben auto’s sindsdien een enorme aantrekkingskracht op haar. Het metaal in haar hoofd windt haar op, maar maakt haar ook agressief. Nadat ze zich schuldig heeft gemaakt aan een reeks gewelddadige misdaden slaat ze op de vlucht en neemt ze de identiteit aan van een al jaren vermiste jongen, Adrien. Zijn vader (Vincent Lindon), een getroebleerde brandweerman, onthaalt haar liefdevol als zijn verloren zoon. Zo stillen deze twee eenzame zielen hun honger naar menselijk contact. Regisseur Julia Ducournau (Raw) zette het Cannes filmfestival op zijn kop door met Titane de Gouden Palm voor Beste Film te winnen. Daarmee is ze na Jane Campion (The Piano) de tweede vrouw in de 74-jarige geschiedenis van het Filmfestival die deze prijs wint. Juryvoorzitter Spike Lee (Blackkklansman) was kennelijk zo enthousiast over deze keuze dat hij zich de winnaar aan het begin van de ceremonie al liet ontvallen. Dit tot verbijstering van de afgeladen zaal. Titane is het werk van een waanzinnige visionair die de volledige controle over haar wilde geest heeft” en “Een van de wildste films die ooit in Cannes in première ging”, zijn slechts een greep uit de reacties van de compleet overdonderde pers. In Ducournau’s eigen woorden: “Voor mij is het een liefdesverhaal; een film over onvoorwaardelijke liefde en de acceptatie van de ander. Maar eigenlijk is het onmogelijk de film te pitchen. Titane is gewoon Titane”.

Regisseur Titane

Julia Ducournau

Schrijvers Titane

Onbekend

Cast Titane

Vincent Lindon
Agathe Rousselle

Filmagenda van Titane

Titane

Wil jij weten waar Titane op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Titane draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Titane informatie

Benieuwd waar Titane over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Titane. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Titane al heeft ontvangen.

Titane trailer

Benieuwd of Titane iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Titane jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Titane kunt kijken!