https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/109843-622a7ca5ffc6fda72b75e3931025ea43b05d1dc2/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Other Side of Hope (2017)

12 Geweld Grof taalgebruik Discriminatie
Regisseur Aki Kaurismäki (Le Havre, The Man Without a Past) brengt ons een actueel verhaal over hoop en menselijkheid op zijn eigen onovertroffen en humoristische wijze.

The Other Side of Hope

12 Geweld Grof taalgebruik Discriminatie
98 minuten Komedie, Drama 20-04-2017

Recensies The Other Side of Hope

MovieMeter: 3,28
Metacritic: 84,1

Filmposter The Other Side of Hope

Regisseur Aki Kaurismäki (Le Havre, The Man Without a Past) brengt ons een actueel verhaal over hoop en menselijkheid op zijn eigen onovertroffen en humoristische wijze.

Khaled (Sherwan Haji), een jonge Syrische vluchteling, belandt in Helsinki. Met grote hoop op een betere toekomst, probeert hij hier politiek asiel te verkrijgen, maar moet helaas besluiten in het illegale circuit te duiken. Vijftiger Wikström (Sakari Kuosmanen), zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger van heren overhemden en stropdassen. Ook zijn alcoholische vrouw zet hij aan de kant. Dankzij een winnende partij poker vergaart hij een klein fortuin waarmee hij een slechtlopend restaurant ergens in een achterafstraatje in Helsinki koopt. Wikström treft Khaled aan op de binnenplaats van zijn restaurant. Na een kort handgemeen, raken de mannen in gesprek. Wellicht herkent Wikström iets van zichzelf in de gehavende man, want hij besluit Khaled in te huren om voor hem te komen werken. En daarnaast kan Wikström wel een afwasser gebruiken. De originele stijl van Kaurismäki kenmerkt zich door zijn droge humor, scherpe dialogen, memorabele muziek en prachtig gecomponeerde beelden. Met deze parel lijkt de Finse regisseur het hoogtepunt van zijn carrière te hebben bereikt. Voor The Other Side of Hopevmocht Kaurismäki de Zilveren Beer voor Beste Regie in ontvangst nemen op het Internationale Film Festival van Berlijn.

Regisseur The Other Side of Hope

Aki Kaurismäki

Schrijvers The Other Side of Hope

Aki Kaurismäki

Cast The Other Side of Hope

Ilkka Koivula
Janne Hyytiäinen
Sakari Kuosmanen
Sherwan Haji
Kati Outinen
Ville Virtanen
Tommi Korpela
Dome Karukoski

Alternatieve titels

The Other Side of Hope

Toivon tuolla puolen

Filmagenda van The Other Side of Hope

The Other Side of Hope

Wil jij weten waar The Other Side of Hope op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Other Side of Hope draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Other Side of Hope informatie

Benieuwd waar The Other Side of Hope over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Other Side of Hope. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Other Side of Hope al heeft ontvangen.

The Other Side of Hope trailer

Benieuwd of The Other Side of Hope iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Other Side of Hope jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Other Side of Hope kunt kijken!