Tōkyō Monogatari (2022)

AL
Ozu's meest bekende film, door meer dan 350 regisseurs gekozen tot de beste film aller tijden, is een diep ontroerende en indringende kijk op de sociale mores in naoorlogse Tokio en zonder twijfel een van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van
Bekijk op Picl
Bekijk trailer

Tōkyō Monogatari

AL
136 minuten Drama 03-02-2022

Recensies Tōkyō Monogatari

MovieMeter: 3,74
Rotten Tomatoes 100
Ozu's meest bekende film, door meer dan 350 regisseurs gekozen tot de beste film aller tijden, is een diep ontroerende en indringende kijk op de sociale mores in naoorlogse Tokio en zonder twijfel een van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van

Indringende observatie van de vervreemding tussen grootouders die op het platteland wonen en hun stadse kinderen en kleinkinderen in Tokio. Ozu's meest bekende film, in 2014 door meer dan 350 regisseurs gekozen tot de beste film aller tijden. Het diep ontroerende Tokyo Story is een indringende kijk op de sociale mores in naoorlogse Tokio en is zonder twijfel een van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van de cinema. Het oudere echtpaar Hirayama reist van het platteland naar het bruisende Tokio, waar hun kinderen wonen. Deze blijken echter nauwelijks tijd te hebben voor hun ouders, het jachtige grotestadsleven slokt hen volledig op. Uit de rondgang langs hun kinderen blijkt de pijnlijke waarheid: de familie is volledig uiteengevallen. Het echtpaar ziet zich tot hun stille verdriet geconfronteerd met een generatieconflict. Volgens Ozu is het zijn 'meest dramatische' vertelling. Ozu onderzoekt de immer complexe ouder-kindrelatie op zijn gebruikelijke delicate wijze. In Ozu’s typische kalme tempo worden belangrijke gebeurtenissen vaak niet direct getoond, maar pas later via dialogen onthuld. Zo worden de treinreizen naar en vanuit Tokio niet in beeld gebracht. Ook kenmerkend voor Ozu is het gebruik van een laag camerastandpunt, waarbij de camera bijna niet beweegt. Ozu’s vaste acteurs Chishu Ryu en Setsuko Hara leveren zoals altijd indrukwekkend acteerwerk af. Voor regisseurs als Jim Jarmusch, Abbas Kiarostami en Aki Kaurismäki geldt Ozu's oeuvre als een belangrijke bron van inspiratie. De nieuwe 4K-restauratie is verzorgd door Shochiku, in samenwerking met The Japan Foundation. De film is zowel Nederlands als Engels ondertiteld beschikbaar.

Bekijk het aanbod van Tōkyō Monogatari

Regisseur Tōkyō Monogatari

Yasujirô Ozu

Schrijvers Tōkyō Monogatari

Yasujirô Ozu

Kôgo Noda

Cast Tōkyō Monogatari

Setsuko Hara
Haruko Sugimura
Chieko Higashiyama
Chishû Ryû

Alternatieve titels

Tokyo Story

Tōkyō Monogatari

Tōkyō Monogatari

Wil jij weten waar Tōkyō Monogatari op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Tōkyō Monogatari draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Tōkyō Monogatari informatie

Benieuwd waar Tōkyō Monogatari over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Tōkyō Monogatari. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Tōkyō Monogatari al heeft ontvangen.

Tōkyō Monogatari trailer

Benieuwd of Tōkyō Monogatari iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Tōkyō Monogatari jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Tōkyō Monogatari kunt kijken!