https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/109728-c16c36697477929d890780c50e1dc95a95593d18/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Tōkyō Monogatari (2015)

AL
Indringende observatie van de ver­vreemding tussen grootouders die op het platteland wonen en hun stadse kinderen en klein­kin­deren in Tokio.

Bekijk trailer

Tōkyō Monogatari

AL
136 minuten Drama 14-05-2015

Recensies Tōkyō Monogatari

MovieMeter: 3,74
Rotten Tomatoes 100

Filmposter Tōkyō Monogatari

Indringende observatie van de ver­vreemding tussen grootouders die op het platteland wonen en hun stadse kinderen en klein­kin­deren in Tokio.

Indringende observatie van de ver­vreemding tussen grootouders die op het platteland wonen en hun stadse kinderen en klein­kin­deren in Tokio. Wanneer het bejaarde echtpaar naar de stad komt, blijken de kinderen zo druk met zichzelf en hun levens dat ze geen tijd voor hun ouders hebben. Een van Ozu's meest drama­tische films prijkt hoog op de lijstjes beste films aller tijden. Het diep ontroerende Tokyo Story is een indringende kijk op de sociale mores in naoorlogse Tokio en is zonder twijfel een van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van de cinema. Een oud echtpaar bezoekt hun volwassen kinderen in het bruisende Tokio, maar ziet zich tot hun stille verdriet geconfronteerd met een generatieconflict. Ozu onderzoekt de immer complexe ouder-kindrelatie op zijn gebruikelijke delicate wijze. In Ozu’s typische kalme tempo worden belangrijke gebeurtenissen vaak niet direct getoond, maar pas later via dialogen onthuld. Zo worden de treinreizen naar en vanuit Tokio niet in beeld gebracht. Ook kenmerkend voor Ozu is het gebruik van een laag camerastandpunt waarbij de camera bijna niet beweegt. Ozu’s vaste acteurs Chishu Ryu en Setsuko Hara leveren zoals altijd indrukwekkend acteerwerk af. EYE brengt de klassieker Tokyo Story opnieuw uit in de theaters, naar aanleiding van de recente digitale restauratie van zes belangrijke titels uit het oeuvre van de Japanse filmmaker Yasujiro Ozu (1903-1963).

Regisseur Tōkyō Monogatari

Yasujirô Ozu

Schrijvers Tōkyō Monogatari

Yasujirô Ozu

Kôgo Noda

Cast Tōkyō Monogatari

Setsuko Hara
Haruko Sugimura
Chieko Higashiyama
Chishû Ryû

Alternatieve titels

Tokyo Story

Tōkyō Monogatari

Tōkyō Monogatari

Wil jij weten waar Tōkyō Monogatari op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Tōkyō Monogatari draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Tōkyō Monogatari informatie

Benieuwd waar Tōkyō Monogatari over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Tōkyō Monogatari. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Tōkyō Monogatari al heeft ontvangen.

Tōkyō Monogatari trailer

Benieuwd of Tōkyō Monogatari iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Tōkyō Monogatari jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Tōkyō Monogatari kunt kijken!