Tolkien

Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep mede- schrijvers en kunstenaars op school.

Bekijk trailer

Tolkien

112 minuten Drama 06-06-2019
Metacritic: 48,1
Rotten Tomatoes 51
Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep mede- schrijvers en kunstenaars op school.

Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep mede- schrijvers en kunstenaars op school. Samen doorstaan zij liefde en verliezen en wordt de broederschap sterker met de jaren, net als Tolkien’s onstuimige verkering met zijn geliefde Edith Bratt. Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen. Al deze ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden Aarde te schrijven.

Geregisseerd door

Dome Karukoski

Schrijvers

David Gleeson

Stephen Beresford

Cast

Pam Ferris
Lily Collins
Nicholas Hoult
Craig Roberts
Al Bollands
Kallum Tolkien

Bioscoopagenda van Tolkien

Helaas draait Tolkien niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 06-06-2019.

Tolkien

Wil jij weten waar Tolkien op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Tolkien draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Tolkien informatie

Benieuwd waar Tolkien over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Tolkien. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Tolkien al heeft ontvangen.

Tolkien trailer

Benieuwd of Tolkien iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Tolkien jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Tolkien kunt kijken!