https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/79650-46de937176b44ead2906605ceced6e4a51e4b496/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Tomb Raider (2018)

12 Angst Geweld
De vader van Lara verdwijnt als ze nog een tiener is. Zeven jaar later besluit ze om de puzzel van zijn verdwijning op te lossen en reist naar zijn laatst bekende locatie: een graf op een eiland ergens voor de kust van Japan.

Tomb Raider

12 Angst Geweld
118 minuten Actie, Avontuur 15-03-2018

Recensies Tomb Raider

Metacritic: 48,1
MovieMeter: 3,04
Rotten Tomatoes 52

Filmposter Tomb Raider

De vader van Lara verdwijnt als ze nog een tiener is. Zeven jaar later besluit ze om de puzzel van zijn verdwijning op te lossen en reist naar zijn laatst bekende locatie: een graf op een eiland ergens voor de kust van Japan.

Lara Croft is de pittige, onafhankelijke dochter van een excentrieke avonturier die spoorloos verdween toen Lara nog een tiener was. Nu is ze een jonge vrouw van 21 en heeft ze nog geen echt doel in haar leven. Om de huur te kunnen betalen, scheurt ze als fietskoerier door een hippe wijk in Londen en volgt ze cursussen, waar ze maar zelden verschijnt. Ze weigert de leiding te nemen over haar vaders imperium omdat ze haar eigen weg wil uitstippelen. Ook omdat ze niet wil geloven dat hij dood is. Ondanks het feit dat iedereen haar aanraadt de feiten te accepteren en door te gaan met haar leven, besluit Lara het raadsel van zijn mysterieuze dood op te lossen. Lara laat alles en iedereen achter en gaat naar de laatst bekende bestemming van haar vader, een graftombe op een mythisch eiland ergens voor de kust van Japan. Maar het wordt geen makkelijke missie. Alleen de reis naar het eiland toe is al een hachelijke onderneming. Gewapend met slechts haar scherpe verstand, blind vertrouwen en doorzettingsvermogen, moet Lara tot het uiterste gaan tijdens haar reis naar het grote onbekende. Als ze dit avontuur overleeft, zal ze naam maken als de tomb raider. Tomb Raider, van Warner Bros. Pictures en Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, is het verhaal van de jonge Lara Croft die een heldin wordt. Lara wordt gespeeld door Oscar®winnares Alicia Vikander (Ex Machina, The Danish Girl), de regie is in handen van Roar Uthaug (The Wave). Met rollen van Dominic West (Money Monster, 300), Walton Goggins (The Hateful Eight, Django Unchained), Daniel Wu (AMC’s ‘Into the Badlands’) en de voor een Oscar® genomineerde Kristin Scott Thomas (The English Patient).

Regisseur Tomb Raider

Roar Uthaug

Schrijvers Tomb Raider

Geneva Robertson-Dworet

Alastair Siddons

Evan Daugherty

Cast Tomb Raider

Daniel Wu
Dominic West
Alicia Vikander
Walton Goggins

Filmagenda van Tomb Raider

Tomb Raider

Wil jij weten waar Tomb Raider op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Tomb Raider draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Tomb Raider informatie

Benieuwd waar Tomb Raider over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Tomb Raider. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Tomb Raider al heeft ontvangen.

Tomb Raider trailer

Benieuwd of Tomb Raider iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Tomb Raider jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Tomb Raider kunt kijken!