https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/147889-1a627fd3a667709ac6ae7f9e9d59635f671cf04c/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Trainspotting (1995)

Mark Renton zit diep in de drugsscene van Edinburgh. Hij probeert om los te komen van zijn heroïneverslaving, maar de allure van de drug en de invloed van zijn vrienden doen zijn pogingen continue teniet.

Trainspotting

93 minuten Drama, Komedie 1995

Recensies Trainspotting

MovieMeter: 3,92
Metacritic: 83,1
Rotten Tomatoes 90

Filmposter Trainspotting

Mark Renton zit diep in de drugsscene van Edinburgh. Hij probeert om los te komen van zijn heroïneverslaving, maar de allure van de drug en de invloed van zijn vrienden doen zijn pogingen continue teniet.

Trainspotting vertelt het verhaal van de werkloze Mark Renton (Ewan McGregor) die samen met zijn zogenaamde vrienden het alledaagse leven in Edinburgh kleur probeert te geven. Hun leven bestaat voornamelijk uit bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen. Dat is hun manier om de jaren 90 door te komen. Door verschillende gebeurtenissen besluit Mark te kiezen voor een nieuw leven dat hij los van zijn verleden op wil bouwen in Londen. Als één van zijn vroegere vrienden, Begbie (Robert Carlyle), in Edinburgh in moeilijkheden komt, zoekt hij onderdak bij Mark. Wanneer ook de anderen naar Londen komen, lijkt Mark onder de druk van zijn Schotse vriendenclub al snel zijn oude levensgewoontes weer op te pakken.

Bekijk het aanbod van Trainspotting

Trainspotting
Filmposter Filmposter Trainspotting

Regisseur Trainspotting

Danny Boyle

Schrijvers Trainspotting

John Hodge

Irvine Welsh

Cast Trainspotting

Ewan McGregor
Ewen Bremner
Robert Carlyle
Jonny Lee Miller
Kevin McKidd

Trainspotting

Wil jij weten waar Trainspotting op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Trainspotting draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Trainspotting informatie

Benieuwd waar Trainspotting over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Trainspotting. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Trainspotting al heeft ontvangen.

Trainspotting trailer

Benieuwd of Trainspotting iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Trainspotting jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Trainspotting kunt kijken!