Tramontana (2009)

12 Geweld Grof taalgebruik

Tramontana

12 Geweld Grof taalgebruik
110 minuten Drama 2009

Recensies Tramontana

MovieMeter: 2,87

Filmposter Tramontana

In het Noord-Spaanse dorp Cadaqués waait de Tramontana ‘de wind langs de bergen’ gedurende de wintermaanden onophoudelijk. Een mysterieuze wind die letterlijk de mensen tot waanzin kan drijven en door veel bewoners als een kwaadaardige vrouw gezien wordt, maar zonder wie het leven geen enkele zin heeft. Ten tijde van de Franco dictatuur is het ook deze Tramontana die raast en zich als een personage in de scandaleuze liefde tussen de oude Pepet Tremolls en de achttienjarige Rosa Campos de Amor mengt. De geheime liefde tussen Tremolls en Campos de Amor komt met een raadselachtige zelfmoord op kerstavond abrupt tot een eind. Kwam Pepet Tremolls tot zijn daad door de gekmakende wind, door de grillige natuur van Rosa Campos de Amor of werd hij vermoord door een jaloerse minnaar? De dorpelingen kunnen slechts gissen naar wat er gebeurd is, maar een feit is dat Rosa Campos de Amor een vrouw is die de liefde serieus neemt.
Filmposter Filmposter Tramontana

Regisseur Tramontana

Ramón Gieling

Schrijvers Tramontana

Ramón Gieling

Cast Tramontana

Lluís Soler
Pepa Lopez
Yohana Cobo
Gorka Lasaosa
Frank Feys
Sebastián Haro

Filmagenda van Tramontana

Tramontana

Wil jij weten waar Tramontana op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Tramontana draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Tramontana informatie

Benieuwd waar Tramontana over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Tramontana. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Tramontana al heeft ontvangen.

Tramontana trailer

Benieuwd of Tramontana iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Tramontana jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Tramontana kunt kijken!