Turning (2011)

Turning

76 minuten Documentaire, Muziek, Biografisch 2011

Recensies Turning

MovieMeter: 2,75
Metacritic: 67,1

Filmposter Turning

In november 2006 wordt de performance ‘Turning’ gepresenteerd in Rome, Londen, Parijs, Madrid en Braga. Terwijl Antony Hegarty (zanger van Antony and the Johnsons) speelt, projecteert regisseur Charles Atlas videobeelden over het podium. Op datzelfde podium poseren dertien vrouwen. Net als Antony zijn deze vrouwen niet gemakkelijk te omschrijven persoonlijkheden. Of ze nou transgender, androgyn, bedekt met make-up of compleet naakt zijn. Ze komen uit omgevingen waar het gevecht om oprecht jezelf te kunnen zijn een bijna revolutionaire daad is. Het succes van de performance was de voornaamste reden om van ‘Turning’ een documentaire te maken, waarin nog meer plaats is voor de achtergrondverhalen.
Filmposter Filmposter Turning

Regisseur Turning

Charles Atlas

Schrijvers Turning

Onbekend

Cast Turning

Antony Hegarty
Charles Atlas
Thomas Bartlett
Christian Biegai
Johanna Constantine

Turning

Wil jij weten waar Turning op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Turning draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Turning informatie

Benieuwd waar Turning over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Turning. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Turning al heeft ontvangen.

Turning trailer

Benieuwd of Turning iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Turning jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Turning kunt kijken!