https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/202980-79a2d5ff9be526edded37256aefe27e1a26323da/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Tutankhamun: The Last Exhibition (2022)

12
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Tutankhamun: The Last Exhibition

12
78 minuten 03-11-2022

Filmposter Tutankhamun: The Last Exhibition

In november 1922, dit jaar 100 jaar geleden, maakte de Britse archeoloog en egyptoloog Howard Carter een klein gat boven een ondergrondse deuropening in de Vallei der Koningen en ontdekte de grafkamer van farao Toetanchamon. Deze documentaire biedt een buitengewone kans om de farao te ontmoeten en 150 van zijn schatten te bewonderen, deel van de grootste internationale tentoonstelling ooit gewijd aan de Golden Boy in Los Angeles (2019). Met hoge resolutie foto’s van Sandro Vannini, close-up beelden vanuit het Egyptisch Museum in Caïro, voorzien van deskundig commentaar van internationale kenners. Origineel foto- en filmmateriaal van het Metropolitan Museum in New York en het Griffith Institute in Oxford, laat de meest aangrijpende momenten van Carters ontdekking zien en toont o.a. de impact van de beroemde vloek van Toetanchamon en de weinige feiten over het leven van de jonge farao: een tot halfgod verheven jongen, die op negentienjarige leeftijd stierf en 3342 jaar na zijn begrafenis, van alle farao's in het oude Egypte, de meest beroemde van hen allemaal werd.

Regisseur Tutankhamun: The Last Exhibition

Ernesto Pagano

Schrijvers Tutankhamun: The Last Exhibition

Onbekend

Cast Tutankhamun: The Last Exhibition

Onbekend

Filmagenda van Tutankhamun: The Last Exhibition

Tutankhamun: The Last Exhibition

Wil jij weten waar Tutankhamun: The Last Exhibition op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Tutankhamun: The Last Exhibition draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Tutankhamun: The Last Exhibition informatie

Benieuwd waar Tutankhamun: The Last Exhibition over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Tutankhamun: The Last Exhibition. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Tutankhamun: The Last Exhibition al heeft ontvangen.

Tutankhamun: The Last Exhibition trailer

Benieuwd of Tutankhamun: The Last Exhibition iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Tutankhamun: The Last Exhibition jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Tutankhamun: The Last Exhibition kunt kijken!