https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/211422-3e858b75329a960db5d0d4825eb4a2309de5255a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Un Petit Frère (2023)

12
Eind jaren tachtig verhuist de alleenstaande moeder Rose met haar zoontjes Jean en Ernest van de Ivoorkust naar de Parijse buitenwijken om een nieuw leven op te bouwen. Maar dat blijkt geen eenvoudige opgave voor de wispelturige Rose.

Un Petit Frère

12
116 minuten 01-06-2023

Filmposter Un Petit Frère

Eind jaren tachtig verhuist de alleenstaande moeder Rose met haar zoontjes Jean en Ernest van de Ivoorkust naar de Parijse buitenwijken om een nieuw leven op te bouwen. Maar dat blijkt geen eenvoudige opgave voor de wispelturige Rose.

Eind jaren tachtig verhuist de alleenstaande moeder Rose met haar twee jonge zonen van Ivoorkust naar de Parijse buitenwijken. Ze krijgt onderdak bij haar familie, die haar onder druk zet om te trouwen met een gezamenlijke kennis. Maar de energieke, onafhankelijke Rose kiest liever haar eigen pad. Haar zonen Jean en Ernest zijn het belangrijkst in haar leven. Ze spoort hen aan het beste uit henzelf te halen. Maar toch verdwijnt ze regelmatig uit hun leven. Léonor Serraille’s vervolg op haar film Jeune Femme, die in 2017 in Cannes de Caméra d’Or won voor Beste Debuut, is een intieme en ontroerende familiekroniek die een periode van dertig jaar omspant. Een verhaal dat in drie hoofdstukken verteld wordt vanuit een wisselend perspectief; eerst de blik van moeder Rose, daarna die van zoon Jean en uiteindelijk die van Ernest – de 'petit frère' uit de titel. Zijn herinneringen aan de vele obstakels waarmee hij, zijn broer en hun moeder te maken kregen toen ze in Parijs een nieuw leven probeerden op te bouwen, maken de film tot een hartverscheurend portret. Léonor Serraille baseerde het verhaal van de jongste zoon op de ervaringen van haar eigen echtgenoot. De prachtige cinematografie is van de Franse cinematograaf Hélène Louvart (The Lost Daughter), die begin dit jaar op het Filmfestival van Rotterdam de Robby Müller award voor haar oeuvre in ontvangst mocht nemen. Un petit frère ging in wereldpremière op Filmfestival van Cannes in 2022, waar de film genomineerd werd voor de Gouden Palm.

Bekijk het aanbod van Un Petit Frère

Regisseur Un Petit Frère

Léonor Serraille

Schrijvers Un Petit Frère

Onbekend

Cast Un Petit Frère

Annabelle Lengronne
Stéphane Bak

Un Petit Frère

Wil jij weten waar Un Petit Frère op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Un Petit Frère draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Un Petit Frère informatie

Benieuwd waar Un Petit Frère over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Un Petit Frère. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Un Petit Frère al heeft ontvangen.

Un Petit Frère trailer

Benieuwd of Un Petit Frère iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Un Petit Frère jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Un Petit Frère kunt kijken!