https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/217048-f998f96d14731c0c6306679a5f5ece72eaf622ba/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Genie (2023)

AL
Een workaholic roept de hulp in van een magische geest om zijn familie voor Kerstmis terug te winnen.

Genie

AL
92 minuten 23-11-2023

Filmposter Genie

Een workaholic roept de hulp in van een magische geest om zijn familie voor Kerstmis terug te winnen.

Some friendships are worth more than you could ever wish for. Van Richard Curtis, de voor een Oscar® genomineerde scenarioschrijver van Love Actually, Four Weddings and a Funeral en Notting Hill, verschijnt deze kerst een sprookjeskomedie over een geest, een man, en een laatste kans om de puinhoop die je van je leven hebt gemaakt op orde te brengen. De voor een Oscar® genomineerde Melissa McCarthy vertolkt de rol van Flora, een geest die al meer dan 2000 jaar gevangen zit in een antiek sieradendoosje vanwege een klein misverstandje met een tovenaar in het jaar 77 v.Chr. Nadat ze duizenden jaren lang wensen heeft moeten vervullen van hebberige mannen die alleen maar rijkdom en knappe vrouwen willen, wordt Flora per ongeluk opgeroepen door Bernard Bottle (de voor een Emmy genomineerde Paapa Essiedu; I May Destroy You), die de grip op zijn leven dreigt te verliezen. Bernard heeft zich zo op zijn werk gestort dat hij de band met zijn vrouw Julie (de voor een Tony genomineerde Denée Benton; The Gilded Age) en zijn dochtertje Eve (Jordyn Mcintosh; Emancipation) heeft verwaarloosd. Als Bernard dan twaalf dagen voor Kerstmis vanwege zijn werk de verjaardag van Eve mist, besluit Julie dat het tijd is voor een proefscheiding. En dan wordt Bernard ook nog ontslagen door zijn tirannieke baas (Tony-winnaar Alan Cumming; The Good Wife). Wanneer de wanhopige, eenzame Bernard in zijn appartement in New York een sieradendoosje afstoft dat hij heeft gevonden, laat hij onbedoeld de enige entiteit vrij die hem misschien kan helpen zijn gezin terug te krijgen. Heel misschien, want het blijft eerlijk gezegd een gok. Maar gaandeweg komen Flora en Bernard erachter dat liefde en een onverwachte vriendschap kunnen leiden tot speciale en magische feestdagen. Genie is een film van Working Title, de voor een Oscar® genomineerde producenten van The Theory of Everything, Darkest Hour, Love Actually en About a Boy en wordt geregisseerd door Sam Boyd (In a Relationship, maker van de veelgeprezen serie Love Life) naar een scenario van Richard Curtis, gebaseerd op diens teleplay Bernard and the Genie uit 1991. De sterrencast bestaat uit de voor een Screen Actors Guild Award genomineerde Marc Maron (GLOW), Screen Actors Guild Award-winnaar Luis Guzmán (Hightown), Tate Ellington (The Brave) en Tony-winnaar LaChanze (Broadway-productie The Color Purple). Genie, van Universal en Working Title, wordt geproduceerd door Tim Bevan en Eric Fellner van Working Title, door Riva Marker (The Guilty, Beasts of No Nation) en door Richard Curtis. Uitvoerend producenten zijn Melissa McCarthy, Caroline Jaczko, Nicole King, Stacy O’Neil, Alexandra Loewy en Sarah-Jane Robinson.

Regisseur Genie

Sam Boyd

Schrijvers Genie

Onbekend

Cast Genie

Melissa McCarthy
Pappa Essiedu
Marc Maron
Denée Benton
Jordyn McIntosh
Luis Guzmán
Alan Cumming

Filmagenda van Genie

Genie

Wil jij weten waar Genie op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Genie draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Genie informatie

Benieuwd waar Genie over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Genie. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Genie al heeft ontvangen.

Genie trailer

Benieuwd of Genie iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Genie jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Genie kunt kijken!