https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/163144-e41660ac33444e8caef07d284638bb34fa63ed85/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Soul (2020)

6 Angst
Joe is een muziekdocent aan een middelbare school in New York. Hij krijgt de kans van zijn leven als hij mag optreden in de bekendste jazzclub van de stad. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje.

Soul

6 Angst
100 minuten 25-11-2020

Recensies Soul

MovieMeter: 3,64

Filmposter Soul

Joe is een muziekdocent aan een middelbare school in New York. Hij krijgt de kans van zijn leven als hij mag optreden in de bekendste jazzclub van de stad. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje.

Wat maakt jou als persoon nou eigenlijk… jou? Deze zomer brengt Pixar Animation Studio’s de animatiefilm Soul. Het vertelt het verhaal van Joe Gardner (stem van Jamie Foxx), een muziekdocent aan een middelbare school in New York. Hij krijgt de kans van zijn leven als hij mag optreden in de bekendste jazzclub van de stad. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en Joe verlaat onderweg naar zijn optreden de straten van New York City voor het “Hiervoormaals”. Een wonderlijke plek waar personen een eigen persoonlijkheid krijgen, hun eigenaardigheden vormen en waar persoonlijke interesses ontstaan voordat zij kunnen ‘aarden’. Wanhopig om weer terug te keren naar zijn leven op aarde, besluit Joe samen te werken met de jeugdige ziel 22 (stem van Tina Fey). Deze geestige ontmoeting brengt veel teweeg, want 22 heeft nooit de aantrekkingskracht van het menselijk leven begrepen. Terwijl Joe wanhopig probeert te laten zien wat nu toch zo geweldig is aan het leven op aarde, ontdekt hij zelf de antwoorden op enkele van zijn meest belangrijke levensvragen. vSoul is geregisseerd door Academy Award® winnaar Pete Docter (Inside Out, Up), co-regie is gedaan door Kemp Powers (One Night in Miami) en de film is geproduceerd door Academy Award® genomineerde Dana Murray (Pixar short Lou).

Bekijk het aanbod van Soul

Regisseurs Soul

Pete Docter

Kemp Powers

Pete Doctor

Schrijvers Soul

Pete Docter

Mike Jones

Kemp Powers

Cast Soul

Jamie Foxx
Tina Fey
John Ratzenberger
Quest Love
Phylicia Rashad

Alternatieve titels

Soul

Soul (OV)

Soul

Wil jij weten waar Soul op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Soul draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Soul informatie

Benieuwd waar Soul over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Soul. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Soul al heeft ontvangen.

Soul trailer

Benieuwd of Soul iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Soul jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Soul kunt kijken!