Dark Waters

Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Dark Waters

126 minuten Drama 23-01-2020
Metacritic: 73,1
Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Oscar®genomineerde Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemie concern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemie concern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah (Oscar®winnares Anne Hathaway) en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.

Geregisseerd door

Todd Haynes

Schrijvers

Matthew Michael Carnahan

Mario Correa

Nathaniel Rich

Cast

Tim Robbins
Bill Camp
Bill Pullman
Mark Ruffalo
Anne Hathaway
Mare Winningham
Victor Garber
William Jackson Harper

Filmagenda van Dark Waters

Dark Waters

Wil jij weten waar Dark Waters op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Dark Waters draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Dark Waters informatie

Benieuwd waar Dark Waters over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Dark Waters. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Dark Waters al heeft ontvangen.

Dark Waters trailer

Benieuwd of Dark Waters iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Dark Waters jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Dark Waters kunt kijken!