VAN GOGH AND JAPAN (Arts in Cinema)

VAN GOGH AND JAPAN (Arts in Cinema)

Kunstdocumentairereeks ARTS IN CINEMA presenteert 'VAN GOGH AND JAPAN'. "Ik benijd de Japanners," schreef Vincent van Gogh aan zijn broer Theo. Hij raakte in de ban van Japan. Welke invloed had dat op zijn werk? In deze documentaire is te zien hoe Van Gogh het Japanse voorbeeld naar zijn eigen hand zette. In de tentoonstelling waarop deze film is gebaseerd - Van Gogh & Japan in het Van Gogh Museum in Amsterdam - is te zien waarom. Hoewel Vincent van Gogh Japan nooit bezocht heeft, heeft het land grote invloed op hem en op zijn kunst gehad. Hij leerde het land kennen door de Japanse prenten die hij gretig verzamelde en tot in detail bestudeerde. De film reist niet alleen naar Frankrijk en Nederland, maar ook naar Japan om het opmerkelijke erfgoed te ontdekken waardoor Van Gogh zo is beïnvloed, en wat hem de kunstenaar heeft gemaakt die we nu kennen. Deze kunstdocumentaire vertonen wij i.s.m. Museum Van Bommel Van Dam.

Geregisseerd door

David Bickerstaff

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van VAN GOGH AND JAPAN (Arts in Cinema)

Helaas draait VAN GOGH AND JAPAN (Arts in Cinema) niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 24-01-2020.

VAN GOGH AND JAPAN (Arts in Cinema)

Wil jij weten waar VAN GOGH AND JAPAN (Arts in Cinema) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar VAN GOGH AND JAPAN (Arts in Cinema) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

VAN GOGH AND JAPAN (Arts in Cinema) informatie

Benieuwd waar VAN GOGH AND JAPAN (Arts in Cinema) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over VAN GOGH AND JAPAN (Arts in Cinema). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies VAN GOGH AND JAPAN (Arts in Cinema) al heeft ontvangen.

VAN GOGH AND JAPAN (Arts in Cinema) trailer

Benieuwd of VAN GOGH AND JAPAN (Arts in Cinema) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de VAN GOGH AND JAPAN (Arts in Cinema) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij VAN GOGH AND JAPAN (Arts in Cinema) kunt kijken!