Visages Villages

In deze documentaire trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten.

Bekijk trailer

Visages Villages

90 minuten Documentaire 07-12-2017
Metacritic: 94,1
MovieMeter: 3,47
Rotten Tomatoes 99
In deze documentaire trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten.

Regisseuse en fotografe Agnès Varda (Les Glaneurs et La Glaneuse, Les plages d'Agnès) is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo. Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. Hun belevingswerelden komen samen in Visages Villages Ze laten zich leiden door toeval, passie en intuïtie. In deze documentaire trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken. Het voormalige boegbeeld van de nouvelle vague (Agnès) en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar (JR) vullen elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie. Visages Villages won dit jaar op het filmfestival van Cannes de l ’Œil d’or voor Beste Documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto. De documentaire, door Vrij Nederland bestempeld als ‘een van de liefste films van het jaar’, zal in Nederland op het IDFA in première gaan.

Geregisseerd door

Agnès Varda

JR

Schrijvers

Agnès Varda

JR

Cast

Agnès Varda
JR
Jeannine Carpentier
Clemens Van Dungern

Alternatieve titels

Visages Villages

Faces Places

Bioscoopagenda van Visages Villages

Helaas draait Visages Villages niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 07-12-2017.

Visages Villages

Wil jij weten waar Visages Villages op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Visages Villages draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Visages Villages informatie

Benieuwd waar Visages Villages over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Visages Villages. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Visages Villages al heeft ontvangen.

Visages Villages trailer

Benieuwd of Visages Villages iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Visages Villages jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Visages Villages kunt kijken!