https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/220701-4458b77d6de4dbc7e0e49d1966f46876ac801624/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Viver Mal (Previously Unreleased) (2024)

In Mal Viver bleven de hotelgasten op de achtergrond; in tegenhanger Viver Mal zijn zij het die onder het fileermes van regisseur Canijo belanden.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Viver Mal (Previously Unreleased)

124 minuten 29-08-2024

Filmposter Viver Mal (Previously Unreleased)

In Mal Viver bleven de hotelgasten op de achtergrond; in tegenhanger Viver Mal zijn zij het die onder het fileermes van regisseur Canijo belanden.

In Mal Viver bleven de hotelgasten op de achtergrond; in tegenhanger Viver Mal zijn zij het die onder het fileermes van regisseur Canijo belanden. Met de films van Ingmar Bergman en het toneelwerk van August Strindberg als voorbeeld gaat regisseur João Canijo verder op het spoor dat hij in Mal Viver uitzette: de ontmaskering van moederliefde als kil egoïsme en emotionele chantage. In Mal Viver, het op zichzelf staande eerste deel van een tweeluik, zagen we hoe de vijf vrouwen uit één familie die het hotel draaiende houden, elkaar verstikten in een intergenerationeel trauma. In het tweede deel, ook los van deel één te bekijken, is het de beurt aan de gasten om de emoties tot een kookpunt te voeren. Ook hier zijn het trouwens de moeders die het voortouw nemen in de psychologische oorlogsvoering. Zo zet de moeder van Júlia emotionele chantage in om een wig te drijven tussen haar dochter en dier vriendin Alice. En stort Elisa zich schaamteloos in een verhouding met de echtgenoot van haar dochter Graça. De moeder van Jaime is alleen telefonisch een stoorzender, maar hij onderbreekt er wel doodleuk de vrijpartij met zijn vriendin Camila voor. Canijo draaide zijn tweeluik in één keer, waardoor de verschillende verhaallijnen naadloos in elkaar schuiven. Mal Viver won vorig jaar de juryprijs tijdens de Berlinale, maar voor de totaalervaring kan dit tweede deel natuurlijk niet gemist worden. Al moet je als kijker wel bestand zijn tegen Canijo's diep mistroostige mensbeeld. Regisseur João Canijo begon zijn carrière als assistent-regisseur van grote namen Manoel de Oliveira, Wim Wenders, Alain Tanner en Werner Schroeter. De film is met Nederlandse of Engelse ondertitels beschikbaar.

Regisseur Viver Mal (Previously Unreleased)

João Canijo

Schrijvers Viver Mal (Previously Unreleased)

Onbekend

Cast Viver Mal (Previously Unreleased)

Onbekend

Alternatieve titels

Viver Mal (Previously Unreleased)

Living Bad

Filmagenda van Viver Mal (Previously Unreleased)

Viver Mal (Previously Unreleased)

Wil jij weten waar Viver Mal (Previously Unreleased) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Viver Mal (Previously Unreleased) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Viver Mal (Previously Unreleased) informatie

Benieuwd waar Viver Mal (Previously Unreleased) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Viver Mal (Previously Unreleased). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Viver Mal (Previously Unreleased) al heeft ontvangen.

Viver Mal (Previously Unreleased) trailer

Benieuwd of Viver Mal (Previously Unreleased) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Viver Mal (Previously Unreleased) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Viver Mal (Previously Unreleased) kunt kijken!