Wan Pipel (2001)

12 Geweld

Wan Pipel

12 Geweld
Drama 2001
Actrice Willeke van Ammelrooy zal op zaterdag 28 november Wan Pipel inleiden en naderhand vragen beantwoorden uit het publiek. Een unieke kans om haar in levenden lijve te zien en te spreken. Een Surinaamse man (Borger Breeveld) verlaat gehaast zijn Nederlandse vriendin (Willeke van Ammelrooy) om zijn stervende moeder in Paramaribo op te zoeken. Terug in zijn thuisland raakt hij al snel geconfronteerd en geobsedeerd door zijn eigen cultuur en is hij erg onder de indruk van Suriname. Als hij echter verliefd wordt op de Hindoestaanse 'Rubia' staat de gemeenschap op zijn kop. Zowel zijn familie in Suriname als zijn Nederlandse ex-vriendin proberen hem ertoe te bewegen naar Nederland terug te gaan. Met Wan Pipel sneed Pim de la Parra destijds beladen thema's aan; kiest Roy voor zijn Nederlandse vriendin of volgt hij zijn hart en trouwt hij met de Hindoestaanse Rubia om Suriname te helpen opbouwen? Ondanks de ruime inkomsten uit successen als Blue Movie zou $corpio Films in 1976 in de problemen komen door Pim de la Parra’s magnum opus Wan Pipel, de eerste speelfilm opgenomen in het net onafhankelijk geworden Suriname. De kosten vielen veel hoger uit dan bedoeld en het Nederlandse publiek bleef weg. $corpio Films ging failliet en Pim de la Parra en Wim Verstappen gingen ieder hun eigen weg. Tegenwoordig geldt Wan Pipel als een klassieker; de film wordt elk jaar rond Onafhankelijkheidsdag uitgezonden op de Surinaamse televisie. Met Wan Pipel bracht regisseur Pim de la Parra een ode aan Suriname. Bijzonderheden In het kader van 45 jaar onafhankelijkheid van Suriname vertonen we in samenwerking met CineSud op zaterdag 28 november Wan Pipel van Pim de la Parra en Parradox van In-soo Radstake. Actrice Willeke van Ammelrooy zal Wan Pipel inleiden en naderhand vragen beantwoorden uit het publiek. Een unieke kans om haar in levenden lijve te zien en te spreken. Double bill: - Parradox (In-soo Radstake) (18.00 uur) - Wan Pipel (Pim de la Parra) (20.30 uur) Voordeelticket*: Spiegelpashouders: € 11,- / Niet Spiegelpashouders: € 15,- Mochten er bezoekers zijn die slechts één van de twee films willen zien dan is dat geen enkel probleem.

Regisseur Wan Pipel

Pim de la Parra

Schrijvers Wan Pipel

Onbekend

Cast Wan Pipel

Onbekend

Wan Pipel

Wil jij weten waar Wan Pipel op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Wan Pipel draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Wan Pipel informatie

Benieuwd waar Wan Pipel over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Wan Pipel. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Wan Pipel al heeft ontvangen.

Wan Pipel trailer

Benieuwd of Wan Pipel iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Wan Pipel jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Wan Pipel kunt kijken!