WATER LILLIES BY MONET: THE MAGIC OF WATER AND LIGHT

WATER LILLIES BY MONET: THE MAGIC OF WATER AND LIGHT

80 minuten
Toen de voormalige Franse premier George Clemenceau naar Giverny ging, vond hij diverse doeken in de kelder van het huis waar hij te gast was. Op vele waren exotische bloemen te zien welke voor het eerst te aanschouwen waren geweest op de Wereldtentoonstelling in Parijs, 1889. De tuin, de vijver en de schilderijen die het huis in Giverny uniek maken zijn alle werken van de Vader van het Impressionisme: Claude Monet. En die bloemen met de weelderige bladeren, drijvend op het oppervlak, hun wortels in het modderige water, zijn nénuphar, maar voor Monet zullen ze altijd en bovenal Nymphéas blijven...waterlelies. De film doet ons ontdekken hoe Claude Monet zijn depressie overwon die hem bijna het schilderen deed opgeven en we zien tevens hoe hij zich met hart en ziel inzet om zijn meest kolossale werk tot stand te brengen: Le Grand Décoration. Gigantische panelen die zijn waterlelievijver uitbeelden en die de kijker een gevoel geven zich te verliezen in een atmosfeer van sereniteit en vrede. De loop van de rivier de Seine volgend, te beginnen met Le Havre waar Monet het eerste deel van zijn artistieke leven doorbracht, gaan we stroomopwaarts naar de andere steden en dorpen waar hij woonde, om te laten zien hoe innovatief, radicaal en modern zijn benadering van kunst was en hoe krampachtig zijn eeuwige zoektocht naar water: Poissy, Argenteuil, Vétheuil en Giverny. Hier, in de afzondering van zijn tuin, terwijl de bommen van de Eerste Wereldoorlog vielen, joeg Monet obsessief zijn droom van eeuwige glorie na en schilderde hij onvermurwbaar zijn werk van verzet en vrede. In Parijs, in het Musée de l'Orangerie, werden zijn verwachtingen eindelijk gerealiseerd in de schitterende ovalen zalen die hij zelf ontworpen had. Daar, in mei 1927, opende zijn vriend Clemenceau het museum dat gewijd was aan La Grand Décoration. Helaas was Claude Monet vijf maanden eerder gestorven. Hij zou zijn werk nooit compleet zien, noch zou hij de impact kennen die het had op het publiek. Maar Monets meest gewaagde werk, waaraan hij de laatste twaalf jaar van zijn leven had gewerkt en al zijn energie had besteed, werd met afschuw door de Fransen ontvangen. Slechts 30 jaar later zouden Monets Waterlelies een nog grotere vijver oversteken, de Atlantische Oceaan, en de Verenigde Staten veroveren, samen met al zijn andere werk. Zo werd het succes van een buitengewoon genie dan eindelijk bestendigd - en dit keer voor eeuwig.

Geregisseerd door

Onbekend

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van WATER LILLIES BY MONET: THE MAGIC OF WATER AND LIGHT

Helaas draait WATER LILLIES BY MONET: THE MAGIC OF WATER AND LIGHT niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 23-01-2020.

WATER LILLIES BY MONET: THE MAGIC OF WATER AND LIGHT

Wil jij weten waar WATER LILLIES BY MONET: THE MAGIC OF WATER AND LIGHT op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar WATER LILLIES BY MONET: THE MAGIC OF WATER AND LIGHT draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

WATER LILLIES BY MONET: THE MAGIC OF WATER AND LIGHT informatie

Benieuwd waar WATER LILLIES BY MONET: THE MAGIC OF WATER AND LIGHT over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over WATER LILLIES BY MONET: THE MAGIC OF WATER AND LIGHT. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies WATER LILLIES BY MONET: THE MAGIC OF WATER AND LIGHT al heeft ontvangen.

WATER LILLIES BY MONET: THE MAGIC OF WATER AND LIGHT trailer

Benieuwd of WATER LILLIES BY MONET: THE MAGIC OF WATER AND LIGHT iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de WATER LILLIES BY MONET: THE MAGIC OF WATER AND LIGHT jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij WATER LILLIES BY MONET: THE MAGIC OF WATER AND LIGHT kunt kijken!