https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/181088-7e44b14b080713af0b7cbe68a292f0bb366f7aae/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Wendy (2021)

12 Angst Geweld
Verdwaald op een mysterieus eiland, waar oud worden niet bestaat en tijd geen concept is, moet Wendy leren vechten voor haar familie, vrijheid en de vreugdevolle geest van de jeugd, die gevaar loopt door het opgroeien.

Wendy

12 Angst Geweld
111 minuten 08-07-2021

Filmposter Wendy

Verdwaald op een mysterieus eiland, waar oud worden niet bestaat en tijd geen concept is, moet Wendy leren vechten voor haar familie, vrijheid en de vreugdevolle geest van de jeugd, die gevaar loopt door het opgroeien.

De Schotse schrijver J.M. Barrie verzon rond 1902 het personage Peter Pan dat eerst figureerde in een hoofdstuk van het boek Little White Bird en daarna in het toneelstuk Peter Pan, or the Boy Who Wouldn’t Grow Up. Hij bewerkte dat toneelstuk tot een roman dat in 1911 verscheen onder de titel Peter and Wendy. Hierin vertelt hij het verhaal over drie kinderen uit Londen, Wendy, Michiel en Jan die op zekere dag de raadselachtige Peter Pan ontmoeten die hun meeneemt naar Nooitgedachtland waar hij het opneemt tegen Kapitein Haak. Peter Pan zou het ultieme metaforische personage worden voor mensen die weigeren volwassen te worden. Michael Jackson noemde zijn fantasypark niet voor niets Neverland. Benh Zeitlins Wendy is een losse adaptatie van Barries beroemde boek, waarin hij het vertelperspectief verlegt naar het personage Wendy. Wendy springt met haar twee broertjes op een rijdende trein, waar zij Peter Pan ontmoeten die hen meeneemt naar het eiland Neverland waar kinderen altijd kind blijven zolang zij zich aan de regels houden. Net als in zijn veelgeprezen debuutfilm Beasts of the Southern Wild, werkt Zeitlin met een aantal opmerkelijke kind-acteurs. Peter Pan wordt gespeeld door de innemende Yashua Mack, een jongetje afkomstig van een naburig eiland.

Bekijk het aanbod van Wendy

Wendy
Filmposter Filmposter Wendy

Regisseur Wendy

Benh Zeitlin

Schrijvers Wendy

Onbekend

Cast Wendy

Yashua Mack
Devin France
Gage Naquin
Gavin Naquin

Wendy

Wil jij weten waar Wendy op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Wendy draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Wendy informatie

Benieuwd waar Wendy over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Wendy. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Wendy al heeft ontvangen.

Wendy trailer

Benieuwd of Wendy iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Wendy jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Wendy kunt kijken!