What You Gonna Do When the World's on Fire?

De vijfde documentaire van Roberto Minervini werd geselecteerd voor de Gouden Leeuw-competitie van het festival van Venetië, en won prijzen in Londen, Wenen en Mar del Plata.

Bekijk trailer

What You Gonna Do When the World's on Fire?

123 minuten Documentaire 18-07-2019
Metacritic: 62,1
MovieMeter: 3,25
Rotten Tomatoes 87
De vijfde documentaire van Roberto Minervini werd geselecteerd voor de Gouden Leeuw-competitie van het festival van Venetië, en won prijzen in Londen, Wenen en Mar del Plata.

De nieuwste documentaire van Roberto Minervini (Stop the Pounding Heart, The Other Side) duikt in het dagelijkse leven van zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid in de zomer van 2017. Meesterlijk schakelt hij tussen vier verhalen in New Orleans en Jackson County, Mississippi. De film ging in wereldpremière tijdens het Filmfestival van Venetië in 2018 en was eerder dit jaar te zien op het IFFR. De in Italië geboren Roberto Minervini woont in Texas en heeft in de loop der jaren een provocerende filmische stijl en productiewijze ontwikkeld, waarbij hij zich onderdompelt in de gemeenschappen die hij filmt. Hij toont op onthullende wijze levens in de marge die zo vaak over het hoofd zijn gezien. De vijfde documentaire van Minervini, What You Gonna Do When the World's on Fire?, werd geselecteerd voor de Gouden Leeuw-competitie van het festival van Venetië, en won prijzen in Londen, Wenen en Mar del Plata. Minervini volgt ditmaal een aantal zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid, in de zomer van 2017 opgenomen in stralend zwart-wit. De afgekickte Judy Hill probeert haar familie en vrienden financieel en emotioneel overeind te houden, nadat haar bar met sluiting wordt bedreigd; de jonge broers Ronaldo en Titus zien met lede ogen aan hoe hun buurt wordt geplaagd door geweld; Kevin, de Indiase chief van Mardi Gras, probeert het culturele erfgoed van zijn volk levend te houden; en The New Black Panthers plegen een huis-aan-huis onderzoek naar een moord, toegeschreven aan de Ku Klux Klan. Minervini maakte een urgente, intieme film over gemeenschapszin, woede en zelfrespect, en ook een krachtige aanklacht tegen de ideeën van blanke suprematie in het Amerikaanse Zuiden. Previously Unreleased: deze zomer besteedt Eye aandacht aan films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar volgens Eye onterecht de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Onder de noemer Previously Unreleased zijn deze zomer acht van deze films te zien. De titels zijn geselecteerd uit het aanbod van de internationale festivals en bestrijken het veelzijdige spectrum van de internationale arthousefilm. Dit jaar staan onder meer de nieuwste producties van Guy Maddin, Corneliu Porumboiu, Bi Gan, Aleksei German Jr., Roberto Minervini en Domingo Sotomayor op het programma.

Geregisseerd door

Roberto Minervini

Schrijvers

Roberto Minervini

Cast

Dorothy Hill
Judy Hill
Kevin Goodman
Ashlei King
Dorothy Hil

Bioscoopagenda van What You Gonna Do When the World's on Fire?

Helaas draait What You Gonna Do When the World's on Fire? niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 18-07-2019.

What You Gonna Do When the World's on Fire?

Wil jij weten waar What You Gonna Do When the World's on Fire? op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar What You Gonna Do When the World's on Fire? draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

What You Gonna Do When the World's on Fire? informatie

Benieuwd waar What You Gonna Do When the World's on Fire? over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over What You Gonna Do When the World's on Fire?. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies What You Gonna Do When the World's on Fire? al heeft ontvangen.

What You Gonna Do When the World's on Fire? trailer

Benieuwd of What You Gonna Do When the World's on Fire? iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de What You Gonna Do When the World's on Fire? jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij What You Gonna Do When the World's on Fire? kunt kijken!