https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/159501-6da3a7eb31ec5bffb7fc1916346b63f3e924bbad/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

White Riot (2020)

6
Opwindende, verbijsterende en bijzonder inspirerende film over hoe eind jaren ‘70 een groepje muziekliefhebbers samen met The Clash en andere top-punk bands de grootse antiracismebeweging van Groot-Brittannië creëren.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

White Riot

6
80 minuten 17-09-2020

Recensies White Riot

Filmposter White Riot

Opwindende, verbijsterende en bijzonder inspirerende film over hoe eind jaren ‘70 een groepje muziekliefhebbers samen met The Clash en andere top-punk bands de grootse antiracismebeweging van Groot-Brittannië creëren.

Opwindende, verbijsterende en bijzonder inspirerende film over hoe eind jaren ‘70 een groepje muziekliefhebbers samen met The Clash en andere top-punk bands de grootse antiracismebeweging van Groot-Brittannië creëren. Het zijn huiveringwekkende beelden; aanhangers van het National Front, getooid met nazisymbolen, die massaal door de straten marcheren. Eric Clapton en Rod Stewart die hiervoor hun steun uitspreken. Een jonge David Bowie die zegt dat ‘Britain’ toe is aan een fascistische leider. Het zijn deze uitspraken die de trigger zijn voor een groepje bevriende kunstenaars en muzikanten om een tegenbeweging te beginnen. Vanuit een drukkerij verspreiden ze vlugschriften en organiseren ze concerten. Wat begint als een vrij obscuur en lokaal initiatief, groeit uit tot een nationale beweging die enorme demonstraties en concerten van de grond krijgt. Het is een film vol energie en waar je energie van krijgt. De muziek is glorieus, The Clash, Sham 69, x-Ray Spex, Tom Robinson, maar ook de maar kort bestaande Aziatische punkband Alien Kulture dragen de Rock Against Racism beweging. De titel White Riot verwijst naar de eerste single van The Clash. In de film staat het symbool voor hoe muziek de wereld verandert. Rubika Shah, bekend van eerdere documentaires over David Bowie en Spike Lee, gaf de film prachtig vorm in de stijl van de fanzines van toen. Een meeslepende terugblik op een fascinerende tijd, verbijsterend in hoe actueel de film voelt en bijzonder inspirerend. Het is Woodstock meets the March on Washington, in Engelse punkstijl.
White Riot White Riot White Riot White Riot
Filmposter Filmposter White Riot

Regisseur White Riot

Rubika Shah

Schrijvers White Riot

Onbekend

Cast White Riot

Onbekend

Filmagenda van White Riot

White Riot

Wil jij weten waar White Riot op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar White Riot draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

White Riot informatie

Benieuwd waar White Riot over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over White Riot. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies White Riot al heeft ontvangen.

White Riot trailer

Benieuwd of White Riot iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de White Riot jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij White Riot kunt kijken!