Willem van Oranje (1983)

Willem van Oranje

438 minuten Drama, Historisch, Biografisch 1983

Recensies Willem van Oranje

MovieMeter: 3,28

Filmposter Willem van Oranje

Hoewel loyaal aan de Spaanse kroon krijgt Willem van Oranje-Nassau gewetensbezwaren als hij de plannen van Philips II hoort. Er worden bloedige inquisities tegen de protestanten in Europa beraamd die ook het Nederlandse volk niet zullen overslaan. Hoewel katholiek, is Willem absoluut tegen iedere vorm van aantasting van de godsdienstvrijheid. Als in 1566 in Brussel de beeldenstorm heeft plaatsgevonden, één van de grootste opstanden tegen de inquisitie, keert Willem zich definitief tegen de Koning van Spanje en kiest hij voor het Nederlandse volk. Vanaf dat moment wordt het zijn doel de Nederlanden te verenigen om zo de Spaanse bezetting tot een halt te roepen.
Filmposter Filmposter Willem van Oranje

Regisseur Willem van Oranje

Onbekend

Schrijvers Willem van Oranje

Onbekend

Cast Willem van Oranje

Jeroen Krabbé
André van den Heuvel
Linda van Dyck
Willem Nijholt
Alex Wilequet

Filmagenda van Willem van Oranje

Willem van Oranje

Wil jij weten waar Willem van Oranje op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Willem van Oranje draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Willem van Oranje informatie

Benieuwd waar Willem van Oranje over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Willem van Oranje. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Willem van Oranje al heeft ontvangen.

Willem van Oranje trailer

Benieuwd of Willem van Oranje iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Willem van Oranje jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Willem van Oranje kunt kijken!