https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/111780-2d6bc98fe1132350d8f5cd710ea46ecf09bce871/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Wiplala (2014)

6 Angst Grof taalgebruik
Bij toeval vindt de 9-jarige Johannes in het keukenkastje een 10 cm groot mannetje genaamd Wiplala. Wanneer Wiplala per ongeluk het hele gezin Blom net zo klein tovert als hijzelf begint een spannend avontuur.

Wiplala

6 Angst Grof taalgebruik
100 minuten Familie 2014

Recensies Wiplala

MovieMeter: 3,09

Filmposter Wiplala

Bij toeval vindt de 9-jarige Johannes in het keukenkastje een 10 cm groot mannetje genaamd Wiplala. Wanneer Wiplala per ongeluk het hele gezin Blom net zo klein tovert als hijzelf begint een spannend avontuur.

Wiplala, de titelheld van de film, is een tien centimeter-groot puberachtige jongen. Let wel, het is geen kabouter, het is een wiplala afkomstig uit het land van de wiplala’s waar iedereen kan toveren, al noemen ze het daar tinkelen. Alleen deze Wiplala kan helemaal niet goed tinkelen, daarom ontvlucht hij zijn land. Kruipend door een lange gang belandt hij in de keukenkast van de familie Blom. Meneer Blom, de vader van dit eenoudergezin heeft weinig tijd en aandacht voor zijn kinderen, de kwetsbare Johannes (8) die zijn overleden moeder mist en de voor haar leeftijd te zelfstandige Nella Della (11). Te midden van dit zoekende gezin belandt de eveneens zoekende Wiplala. Bij toeval vindt Johannes Wiplala in de keuken achter een pot pindakaas. Het jongetje is blij iets voor zichzelf te hebben, en probeert Wiplala voor de rest van het gezin verborgen te houden. Dat lukt niet lang omdat Wiplala met zijn foute getinkel niet alleen de geliefde huiskat Vlieg maar ook de bevriende dichter Arthur Hollidee in steen verandert. Nella Della is woedend op Wiplala, want ze wil haar versteende kat terug, iets wat Wiplala niet lukt. Meneer Blom gelooft niet in kabouters en al helemaal niet in wiplala’s totdat Wiplala de hele familie tijdens een bezoek aan een restaurant per ongeluk klein tovert. Als hij niet in staat is ze weer groot te maken begint hun zware reis naar huis. Een groot avontuur van kleine mensen in de hele grote stad Amsterdam. Zal het hun lukken hun huis te bereiken? Zal Wiplala hen uiteindelijk weer groot weten te tinkelen? En welke rol speelt het beeld van Atlas op het Paleis op de Dam hierin? Tijdens de reis groeit het begrip en de band tussen de gezinsleden onderling en krijgt een ieder, ook Wiplala, meer zelfvertrouwen. Nu hij zelf klein is, heeft meneer Blom meer oog voor zijn kinderen en hun kwaliteiten. Ze blijken tot meer in staat dan hij (en zijzelf) ooit hebben gedacht.

Regisseur Wiplala

Tim Oliehoek

Schrijvers Wiplala

Tamara Bos

Annie M.G. Schmidt

Cast Wiplala

Peter Paul Muller
Geza Weisz
Sasha Mylanus
Kee Ketelaar

Alternatieve titels

Wiplala

Help! I've Shrunk the Family

Wiplala

Wil jij weten waar Wiplala op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Wiplala draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Wiplala informatie

Benieuwd waar Wiplala over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Wiplala. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Wiplala al heeft ontvangen.

Wiplala trailer

Benieuwd of Wiplala iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Wiplala jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Wiplala kunt kijken!