https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/199586-64c21de7d28b4d292775f41a338de33a48d4f129/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Wir (2022)

12
De tweede generatie Iraans-Duitse Parvis werkt in een vluchtelingenopvang waar hij Iranese vluchtelingen ontmoet. Langzaam ontvouwd zich een vage romance met Amon terwijl zijn vrienden proberen de vluchtelingenstatus te krijgen.

Bekijk trailer

Wir

12
92 minuten 16-06-2022

Recensies Wir

Filmposter Wir

De tweede generatie Iraans-Duitse Parvis werkt in een vluchtelingenopvang waar hij Iranese vluchtelingen ontmoet. Langzaam ontvouwd zich een vage romance met Amon terwijl zijn vrienden proberen de vluchtelingenstatus te krijgen.

Parvis is een Duitse homoseksuele jongen van Iraanse afkomst. De 20-jarige jongvolwassene leidt een bevoorrecht leven in een middenklasse buitenwijk. Met zijn actieve nachtleven en spannende Grindr-dates heeft Parvis het alsmaar te druk. Terwijl hij van zijn jeugd geniet en niks van zijn afkomst wil weten, hebben zijn ouders een averechtse denkwijze. Die hebben zich opgewerkt als immigranten maar hun hart ligt, desondanks dat ze verbannen zijn, nog steeds in Iran. Als Parvis een taakstraf moet uitvoeren in een asielzoekerscentrum, ontmoet hij de gevluchte Iraniërs Amon en zijn zus Banafshe. De gevoelens die tussen Parvis en Amon bloeien lijken echter een gevaar voor de relatie tussen het drietal. Genietend van de zomer en dagdromend over hun toekomst, ontstaat het grimmige besef dat deze toekomst door ongelijkheid, homofobie en bureaucratie door hun vingers kan glippen. Deels autobiografisch debuut van regisseur Faraz Shariat, met sprankelend acteerwerk van de drie hoofdrolspelers.
Wir Wir Wir Wir Wir Wir
Filmposter Filmposter Wir

Regisseur Wir

Faraz Shariat

Schrijvers Wir

Faraz Shariat

Paulina Lorenz

Cast Wir

Benny Radjaipour
Banafshe Hourmazdi
Eidin Jalali

Alternatieve titels

Wir

Futur Drei

No Hard Feelings

Wir

Wil jij weten waar Wir op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Wir draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Wir informatie

Benieuwd waar Wir over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Wir. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Wir al heeft ontvangen.

Wir trailer

Benieuwd of Wir iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Wir jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Wir kunt kijken!