YES

12 Discriminatie Grof taalgebruik
100 minuten Drama 2005
Een Iers-Amerikaanse vrouw (Joan Allen) zit gevangen in een liefdeloos huwelijk. Op een chique diner komt ze in aanraking met een Libanese kok (Simon Abkarian), die haar met prachtige volzinnen het hof maakt. Hij was in het Midden-Oosten een chirurg die moest vluchten voor het dictatoriale regime. De twee beginnen een onstuimige relatie. Maar de culturele verschillen vormen een zware hindernis voor hun relatie. Het script is geschreven in de versvorm (de jambische pentameter) die ook door Shakespeare werd gehanteerd. Het geeft de dialogen elegantie en structuur, zonder dat ze klinken als een poëzie-voordracht. Sally Potter (Orlando en The Tango Lesson) gebruikt ze bovendien voor bespiegelingen over racisme, seksueel verlangen en religie. Een bijzondere rol is weggelegd voor de huishoudster, die de rol van Grieks koor vertolkt en de gebeurtenissen van sardonisch commentaar voorziet.

Bekijk het aanbod van YES

Regisseur YES

Sally Potter

Schrijvers YES

Onbekend

Cast YES

Onbekend

YES

Wil jij weten waar YES op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar YES draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

YES informatie

Benieuwd waar YES over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over YES. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies YES al heeft ontvangen.

YES trailer

Benieuwd of YES iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de YES jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij YES kunt kijken!