https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/125817-26b386d760710c51ff15cfa16d11862675716299/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Yuli (2019)

6 Geweld
Het verhaal van de Cubaanse danser Carlos Acosta, een legende in de danswereld en de eerste zwarte danser die enkele van de beroemdste balletrollen speelt.

Yuli

6 Geweld
104 minuten 13-06-2019

Recensies Yuli

Rotten Tomatoes 96

Filmposter Yuli

Het verhaal van de Cubaanse danser Carlos Acosta, een legende in de danswereld en de eerste zwarte danser die enkele van de beroemdste balletrollen speelt.

Cuba, jaren ’80. De rebelse Carlos -liefkozend Yuli genoemd door zijn vader- heeft de schoolbanken altijd weten te vermijden en is opgegroeid in de straten van Havana. In de hoop op een beter leven stuurt Pedro zijn getalenteerde zoon naar de Nationale Balletacademie van Cuba. Tegen zijn zin in en ondanks zijn eerste weerstand, wordt Yuli uiteindelijk toch gegrepen door de wereld van het dansen. Het blijkt het begin van een legendarische carrière. Zo danste hij op zijn 25ste al bij het gerenommeerde Londense Royal Ballet, waar hij onder meer als eerste donkere danser ooit de rol van Romeo op zich nam. Tot op de dag van vandaag wordt Carlos Acosta wereldwijd als een van de beste dansers van zijn generatie beschouwd.

Regisseur Yuli

Icíar Bollaín

Schrijvers Yuli

Paul Laverty

Carlos Acosta

Cast Yuli

Carlos Acosta
Keyvin Martínez
Santiago Alfonso
Edlison Manuel Olbera Núñez

Filmagenda van Yuli

Yuli

Wil jij weten waar Yuli op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Yuli draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Yuli informatie

Benieuwd waar Yuli over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Yuli. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Yuli al heeft ontvangen.

Yuli trailer

Benieuwd of Yuli iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Yuli jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Yuli kunt kijken!