https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/202352-4b6d87e15347dbcd1765dff482dfd495ca8460e2/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Leave No Traces (2022)

16
In 1983 wordt het communistische Polen opgeschrikt door de zaak van de middelbare scholier Grzegorz Przemyk, die door de politie wordt doodgeslagen. De enige getuige van de misdaad wordt de grootste vijand van de staat.

Leave No Traces

16
160 minuten 26-05-2022

Filmposter Leave No Traces

In 1983 wordt het communistische Polen opgeschrikt door de zaak van de middelbare scholier Grzegorz Przemyk, die door de politie wordt doodgeslagen. De enige getuige van de misdaad wordt de grootste vijand van de staat.

Polen, 1983. Op weg naar het centrum van Warschau wordt de jonge student Grzegorz Przemyk gearresteerd door de politie en meegenomen naar het bureau, waar hij zo zwaar mishandeld wordt dat hij twee dagen later overlijdt. Zijn vriend Jurek is de enige getuige van de gebeurtenis. Samen met Grzegorz’ moeder Barbara besluit hij te vechten voor rechtvaardigheid en tegen de politie te getuigen. Aanvankelijk zijn de autoriteiten niet onder de indruk, maar wanneer meer dan twintigduizend burgers achter de kist van Grzegorz door de straten marcheren, veranderen ze hun tactiek. Ze zetten alle middelen in om Jurek en Barbara in diskrediet te brengen en te voorkomen dat er een rechtszaak komt. Leave no traces is een spannend politiek drama over een jongen die als getuige van politiegeweld plotseling staatsvijand nummer 1 wordt. De speelfilm van Jan P. Matuszyński is gebaseerd op een waargebeurd verhaal ten tijde van de Staat van Beleg in Polen, dat werd ingesteld door de communistische autoriteiten om de oppositie te onderdrukken. Leave no Traces ging afgelopen jaar in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film positief ontvangen werd.

Bekijk het aanbod van Leave No Traces

Regisseur Leave No Traces

Jan Pawel Matuszynski

Schrijvers Leave No Traces

Onbekend

Cast Leave No Traces

Tomasz Zietek
Sandra Korzeniak
Jacek Braciak
Robert Wieckiewicz

Alternatieve titels

Zeby Nie Bylo Sladów

Leave No Traces

Leave No Traces

Wil jij weten waar Leave No Traces op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Leave No Traces draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Leave No Traces informatie

Benieuwd waar Leave No Traces over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Leave No Traces. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Leave No Traces al heeft ontvangen.

Leave No Traces trailer

Benieuwd of Leave No Traces iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Leave No Traces jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Leave No Traces kunt kijken!