https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/127027-ccf563b199652684648bcf4d6d923f8a6ef16921/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Jinpa (2019)

16
Jinpa is een cinematografisch hoogstandje waarin de naturalistisch en poëtisch vastgelegde Tibetaanse hoogvlakte wordt afgewisseld met expressionistische interieurs.

Bekijk trailer

Jinpa

16
86 minuten Drama 29-08-2019

Recensies Jinpa

MovieMeter: 3,44

Filmposter Jinpa

Jinpa is een cinematografisch hoogstandje waarin de naturalistisch en poëtisch vastgelegde Tibetaanse hoogvlakte wordt afgewisseld met expressionistische interieurs.

Jinpa begint met de verwijzing naar een Tibetaans spreekwoord over hoe we deel gaan uitmaken van de dromen van andere mensen. Kekexili is de naam van de spookachtige, dunbevolkte Tibetaanse hoogvlakte waar het verhaal zich afspeelt. Een ruigharige man in een leren pak en met een donkere zonnebril rijdt met zijn vrachtwagen over de uitgestrekte, met sneeuw bedekte vlakte. Tijdens zijn reis onderhoudt hij zich door uit volle borst mee te zingen met het lied ‘O Sole Mio’ , dat hij op een cassettebandje heeft opgenomen. Hij rijdt per ongeluk een schaap dood en pikt een zwijgzame oude man in traditionele kledij op. Net als de vrachtwagenchauffeur blijkt de man Jinpa te heten. Hij is op weg naar Sanak, op zoek naar de moordenaar van zijn vader. Nadat hij de man op de plaats van bestemming heeft afgezet, rijdt Jinpa de chauffeur door naar een klooster. Bezorgd over een slecht karma vanwege het gedode schaap, vraagt hij een monnik te bidden voor de ziel van het schaap. Ook het verhaal van de man verontrust hem. Hij vindt dat hij een eventuele wraakmoord moet zien te voorkomen. Op zoek naar de potentiële moordenaar komt Jinpa in een theehuis terecht waar een kokette gastvrouw hem probeert te verleiden. In wazige zwart/wit beelden vertelt zij hem in flashback een verhaal van vroeger. Jinpa is een cinematografisch hoogstandje waarin de naturalistisch en poëtisch vastgelegde Kekexilische hoogvlakte wordt afgewisseld met expressionistische interieurs. Met name het prachtige kleurenspel, zoals het naast elkaar plaatsen van hete roodoranje interieurs en koele, geelgroene tinten van de nacht zijn indrukwekkend. Jinpa betekent in het Chinees letterlijk: ‘dood een schaap’. Regisseur Pema Tseden maakte eerder de film Tharlo.
Jinpa Jinpa Jinpa Jinpa Jinpa Jinpa
Filmposter Filmposter Jinpa

Regisseur Jinpa

Pema Tseden

Schrijvers Jinpa

Pema Tseden

Cast Jinpa

Sonam Wangmo
Jinpa
Genden Phuntsok

Alternatieve titels

Zhuang Si Le Yi Zhi Yang

Jinpa

Filmagenda van Jinpa

Filmagenda deze week Deze week Week 28

Jinpa draait helaas niet in de bioscoop

Jinpa

Wil jij weten waar Jinpa op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Jinpa draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Jinpa informatie

Benieuwd waar Jinpa over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Jinpa. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Jinpa al heeft ontvangen.

Jinpa trailer

Benieuwd of Jinpa iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Jinpa jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Jinpa kunt kijken!