Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname (1999)

Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname

53 minuten Documentaire 1999
De Koms grootvader was slaaf; als kind hoorde hij de verhalen over wat de blanke Hollanders de zwarte Surinamers ten tijde van de slavernij hadden aangedaan. Zijn hele leven verzette hij zich tegen de stempel der minderwaardigheid. Hij was actief in de antikoloniale beweging, trouwde met een blanke Nederlandse vrouw en ging na zijn gedwongen emigratie naar Nederland in het verzet in ‘40-‘45. Aan de hand van het levensverhaal van Anton de Kom, met behulp van onder meer gesprekken met zijn kinderen, wordt een onbekend deel van de geschiedenis van Suriname verteld.

Regisseur Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname

Frank Zichem

Schrijvers Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname

Onbekend

Cast Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname

Onbekend

Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname

Wil jij weten waar Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname informatie

Benieuwd waar Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname al heeft ontvangen.

Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname trailer

Benieuwd of Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Anton de Kom, Wij Slaven van Suriname kunt kijken!