Arthouse Avond: Ama Gloria (2024)

Arthouse Avond: Ama Gloria

24-04-2024
Een film met een artistiek karakter in haarscherp beeld en met loepzuiver geluid. Dat is wat liefhebbers van het filmhuis genre mogen verwachten bij de Arthouse Avond in Cine Twins. Voordat de film start, worden er een aantal trailers getoond waaruit het publiek de film voor de volgende Arthouse Avond mag kiezen. Zo bepalen de bezoekers zelf de programmering. De avond stopt niet bij de aftiteling, na afloop wordt er namelijk nog een hapje van het huis geserveerd en kan er uitgebreid nagepraat worden over de voorstelling. --- Ama Gloria is een ontroerende coming of age film over Cléo en haar kindermeisje Gloria, met een bijzonder sterke acteerprestatie van de jonge Louise Mauroy-Panzani. De zesjarige Cléo (Louise Mauroy-Panzani) groeit op in Parijs. Sinds haar geboorte wordt ze opgevoed door de Kaapverdische Gloria, terwijl haar alleenstaande vader zelden thuis is. Cléo en Gloria zijn onafscheidelijk. Tot Gloria een telefoontje krijgt van haar familie en ze dringend terug naar huis moet om voor haar eigen kinderen te zorgen. Als Cléo de zomer bij Gloria in Kaapverdië mag doorbrengen, vormen deze maanden hun laatste herinneringen samen. Àma Gloria is het indrukwekkende solo-regiedebuut van Marie Amachoukeli, die eerder de Camera d'Or won voor Party Girl met coregisseurs Claire Burger en Samuel Theis. De film ging in première op het Cannes Filmfestival als openingsfilm van de sectie La Semaine de la Critique. 'A debut made dazzling by an astonishingly intricate performance from its six-year-old star,' aldus Variety.

Regisseur Arthouse Avond: Ama Gloria

Marie Amachoukeli-Barsacq

Schrijvers Arthouse Avond: Ama Gloria

Onbekend

Cast Arthouse Avond: Ama Gloria

Arnaud Rebotini
Louise Mauroy-Panzani
Ilça Moreno Zego
Fredy Gomes Tavares
Abnara Gomes Varela

Arthouse Avond: Ama Gloria

Wil jij weten waar Arthouse Avond: Ama Gloria op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Arthouse Avond: Ama Gloria draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Arthouse Avond: Ama Gloria informatie

Benieuwd waar Arthouse Avond: Ama Gloria over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Arthouse Avond: Ama Gloria. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Arthouse Avond: Ama Gloria al heeft ontvangen.

Arthouse Avond: Ama Gloria trailer

Benieuwd of Arthouse Avond: Ama Gloria iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Arthouse Avond: Ama Gloria jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Arthouse Avond: Ama Gloria kunt kijken!