Arts in Cinema: Raphael Revealed (2022)

Arts in Cinema: Raphael Revealed

90 minuten 12-08-2022
Ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Raphael vond in Rome de grootste tentoonstelling van zijn werken ooit plaats. De Italiaanse kunstenaar Raphael (1483-1520) was meer dan alleen maar een schilder. Hij was één van de meest buitengewone kunstenaars van de Renaissance, maar wordt vaak verkeerd begrepen of gemythologiseerd. Hij maakte meer dan tweehonderd meesterwerken, waaronder schilderijen en tekeningen, waarvan er meer dan honderd nu voor het eerst zijn samengebracht. Deze grote tentoonstelling viert het leven en werk van Raffaello Sanzio da Urbino en diens vaardigheid, creativiteit en vindingrijkheid. Bekroond regisseur Phil Grabsky laat zien waarom hij wordt beschouwd als één van de grootste aller tijden. De film gaat over zijn leven in Rome en bevat unieke beelden van het oude Rome dat zo'n grote invloed had, waaronder zeldzame beelden van Nero's Gouden Huis dat Raphael persoonlijk bezocht. Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te bezoeken. In deze nieuwe reeks 'Arts in Cinema' kan de kijker genieten van spraakmakende tentoonstellingen in topmusea en kunstinstituten op het witte doek. In een documentaire stijl, verweven met biografieën en exclusieve achter-de-schermen-beelden vanuit de musea, bieden de films een meeslepende, filmische reis langs 's werelds meest geliefde kunst én hun makers. Deze unieke serie vertonen we mede dankzij de ondersteuning van de Zwolse Kunstvrienden.

Regisseur Arts in Cinema: Raphael Revealed

Onbekend

Schrijvers Arts in Cinema: Raphael Revealed

Onbekend

Cast Arts in Cinema: Raphael Revealed

Onbekend

Filmagenda van Arts in Cinema: Raphael Revealed

Arts in Cinema: Raphael Revealed

Wil jij weten waar Arts in Cinema: Raphael Revealed op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Arts in Cinema: Raphael Revealed draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Arts in Cinema: Raphael Revealed informatie

Benieuwd waar Arts in Cinema: Raphael Revealed over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Arts in Cinema: Raphael Revealed. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Arts in Cinema: Raphael Revealed al heeft ontvangen.

Arts in Cinema: Raphael Revealed trailer

Benieuwd of Arts in Cinema: Raphael Revealed iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Arts in Cinema: Raphael Revealed jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Arts in Cinema: Raphael Revealed kunt kijken!