Avond van de Limburgse Korte Film (2022)

Avond van de Limburgse Korte Film

25-09-2022
28 September vindt de tweede editie plaats van De Avond van de Limburgse Korte Film. De Avond van de Limburgse Korte Film is een initiatief van CineSud i.s.m. Limburg Film Festival en de vijf Limburgse filmtheaters. Op hetzelfde tijdstip kun je in de vijf Limburgse filmtheaters terecht voor een selectie recente korte Limburgse films. In elke stad kiest het publiek haar favoriet. De over-all favoriet wint de prijs van het Limburgse filmpubliek bestaande uit een cash geldprijs van €1.500 beschikbaar gesteld door CineSud. De Avond van de Limburgse Korte Film Er is veel veranderd de afgelopen 10 jaar. Waar Limburg inmiddels jaarlijks vijf filmfestivals kent, was dat er in 2010 slechts één. Nadat er vanaf 2013 jaarlijks vele Limburgse korte films van de band rolden, hebben Lumière Cinema Maastricht en CineSud zich middels diverse events (Made in Europe, Euregion Shorts) maandelijks ingezet om deze films en hun makers een podium te bieden. Met de komst van de diverse filmfestivals in de regio zijn deze avonden langzaam verdwenen. Om weer structureel aandacht te schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie, slaan CineSud en de zies Limburgse filmhuizen de handen ineen met De Avond van de Limburgse korte film. 2022-editie Laat u verrassen door recente en nieuwe juweeltjes uit uw eigen regio. Ontsluier de bloedstollende mysteries van Wall #4 en What killed Timmy Benson, herontdek het Limburgse landschap in Als een Schaduw bleef je mij bewaard, ervaar het leven door de ogen van een fantasierijk kind met Bleh en laat je meeslepen in de sensuele reis van Silent Heat en de naïeve tederheid van Funkele. De films gaan vergezeld van een korte inleiding door de makers, zodat u ook de gezichten achter de films leert kennen. De geselecteerde films: Wall #4, Lucas Camps, 2021, 07’54 Funkele, Nicole Jachmann, 2021, 16'09 Bleh, Tim Alards, 2022, 04'17 Silent Heat, Luciënne Venner, 2021, 18’48 What killed Timmy Benson, Nick Cremers, 2022, 14’08 Als een Schaduw bleef je mij bewaard, Luka Kluskens, 2021, 08’40 De Avond van de Limburgse Korte Film is een samenwerking met CineSud.

Regisseur Avond van de Limburgse Korte Film

Onbekend

Schrijvers Avond van de Limburgse Korte Film

Onbekend

Cast Avond van de Limburgse Korte Film

Onbekend

Filmagenda van Avond van de Limburgse Korte Film

Avond van de Limburgse Korte Film

Wil jij weten waar Avond van de Limburgse Korte Film op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Avond van de Limburgse Korte Film draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Avond van de Limburgse Korte Film informatie

Benieuwd waar Avond van de Limburgse Korte Film over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Avond van de Limburgse Korte Film. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Avond van de Limburgse Korte Film al heeft ontvangen.

Avond van de Limburgse Korte Film trailer

Benieuwd of Avond van de Limburgse Korte Film iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Avond van de Limburgse Korte Film jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Avond van de Limburgse Korte Film kunt kijken!