Bloody Sunday (2002)

16 Geweld

Bloody Sunday

16 Geweld
107 minuten Drama, Oorlog, Historisch 2002

Recensies Bloody Sunday

MovieMeter: 3,63
Metacritic: 90,1
Rotten Tomatoes 92

Filmposter Bloody Sunday

Zondag 30 januari 1972, Derry, Noord-Ierland. Ivan Cooper is organisator van een geweldloze mars voor gelijke rechten tussen katholieken en protestanten. Hij is vast van plan alle geweld tussen de verschillende partijen uit te sluiten. Maar ondanks zijn overleg met de Unionistische autoriteiten en zijn pogingen om te onderhandelen met de Britse ordestrijdkrachten loopt de betoging uit de hand: dertien mensen worden door het leger doodgeschoten. Sinds die dag staat 30 januari bekend als "Bloody Sunday". Een datum die tegelijk ook het startschot betekende voor de burgeroorlog in Noord-Ierland.
Filmposter Filmposter Bloody Sunday

Regisseur Bloody Sunday

Paul Greengrass

Schrijvers Bloody Sunday

Paul Greengrass

Cast Bloody Sunday

Gerard Crossan
James Nesbitt
Tim Pigott-Smith
Allan Gildea
Mary Moulds

Bloody Sunday

Wil jij weten waar Bloody Sunday op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Bloody Sunday draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Bloody Sunday informatie

Benieuwd waar Bloody Sunday over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Bloody Sunday. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Bloody Sunday al heeft ontvangen.

Bloody Sunday trailer

Benieuwd of Bloody Sunday iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Bloody Sunday jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Bloody Sunday kunt kijken!