Cinema Filmcollege: De Tweede Laag

Cinema Filmcollege: De Tweede Laag

120 minuten 26-05-2020

Recensies Cinema Filmcollege: De Tweede Laag

Onder leiding van filmwetenschapper Rudi de Boer organiseert Cinema Middelburg een nieuwe reeks filmcolleges: De Tweede Laag. Wij weten dat regen in een film een dramatisch effect geeft, maar wat zegt de wind? Is er sprake van duidelijke of verborgen symboliek? Kan propaganda kunstzinnig zijn of een blockbuster filosofisch? Een doorsnee actiefilm uit de jaren tachtig kun je ook zien als Koude-Oorlog-propaganda. Films kunnen cultureel en historisch gebonden zijn, bijvoorbeeld door censuur. Maar zelfs een politiek gevoelig onderwerp als gay rights kan in een commerciële Hollywoodfilm naar voren komen. Aan de hand van verschillende fragmenten wordt gekeken hoe filmmakers filmische middelen inzetten om hun (verborgen) boodschappen over te brengen. € 60 / € 50 (donateurs) Na afloop van elk college ontvang u een hand-out, zodat u thuis nog alles eens rustig kunt nalezen. Om het geheel gezellig en overzichtelijk te houden zijn er een beperkt aantal plaatsen (50) beschikbaar. Over docent Rudi de Boer: Tijdens zijn studie Theater, Film & Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht is hij zich gaan verdiepen in de filmgeschiedenis en in de verschillende filmculturen. In deze periode ontwikkelde hij o.a. een fascinatie voor suspense-meester Alfred Hitchcock. Filmeducatie is voor hem een belangrijk thema. Nu is hij dan ook werkzaam als filmdocent bij diverse filmtheaters, opleidingen en filmfestivals.

Regisseur Cinema Filmcollege: De Tweede Laag

Onbekend

Schrijvers Cinema Filmcollege: De Tweede Laag

Onbekend

Cast Cinema Filmcollege: De Tweede Laag

Onbekend

Bioscoopagenda van Cinema Filmcollege: De Tweede Laag

Helaas draait Cinema Filmcollege: De Tweede Laag niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 26-05-2020.

Cinema Filmcollege: De Tweede Laag

Wil jij weten waar Cinema Filmcollege: De Tweede Laag op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Cinema Filmcollege: De Tweede Laag draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Cinema Filmcollege: De Tweede Laag informatie

Benieuwd waar Cinema Filmcollege: De Tweede Laag over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Cinema Filmcollege: De Tweede Laag. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Cinema Filmcollege: De Tweede Laag al heeft ontvangen.

Cinema Filmcollege: De Tweede Laag trailer

Benieuwd of Cinema Filmcollege: De Tweede Laag iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Cinema Filmcollege: De Tweede Laag jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Cinema Filmcollege: De Tweede Laag kunt kijken!