https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/134713-231d39eaba05ace2b8d91a739b8642b89923bde0/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Collective (2020)

16
Explosieve politieke thriller onderzoekt de gevolgen van een verschrikkelijke brand in een nachtclub in Boekarest en onthult geleidelijk de diepgaande corruptie waar het land onder te lijden heeft.

Collective

16
109 minuten 09-07-2020

Recensies Collective

Filmposter Collective

Explosieve politieke thriller onderzoekt de gevolgen van een verschrikkelijke brand in een nachtclub in Boekarest en onthult geleidelijk de diepgaande corruptie waar het land onder te lijden heeft.

Op 30 oktober 2015 brak er in nachtclub Colectiv in Boekarest een grote brand uit. Het werd een van de grootste rampen uit de recente Roemeense geschiedenis, met aanvankelijk 27 doden en 180 gewonden. Binnen enkele dagen braken felle protesten uit, die leidden tot het aftreden van de sociaaldemocratische regering. Regisseur Alexander Nanau volgt een aantal hoofdrolspelers in de nasleep van de ramp, vanaf het moment waarop bekend wordt dat 37 van de gewonden zijn gestorven aan bacteriële infecties in lokale ziekenhuizen. Hij spreekt met journalisten van een nationale krant, die ontdekken dat de ziekenhuizen sterk verdunde desinfectans gebruikten, met de minister van Volksgezondheid in de tijdelijke technocratische regering en met de slachtoffers van een corrupt zorgsysteem in een disfunctionele staat. Nanau schuwt sensatie en houdt zich afzijdig van al te grote emoties die het verhaal omringen. Desalniettemin toont hij nauwgezet en op indringende wijze het gezicht van de corruptie die zijn land aantast.

Bekijk het aanbod van Collective

Collective Collective Collective Collective
Filmposter Filmposter Collective

Regisseur Collective

Alexander Nanau

Schrijvers Collective

Onbekend

Cast Collective

Onbekend

Collective

Wil jij weten waar Collective op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Collective draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Collective informatie

Benieuwd waar Collective over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Collective. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Collective al heeft ontvangen.

Collective trailer

Benieuwd of Collective iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Collective jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Collective kunt kijken!