Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes (2024)

Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes

180 minuten 23-07-2024
Ook dit jaar organiseert Stichting Waringin samen met Filmhuis de Spiegel weer de Dag van het Indisch Erfgoed met een film, live optredens met theater, muziek en dans. 13:00 Inloop 14:00 Optreden Sekar Ayu. Sekar Ayu is een bekende dansgroep die authentiek Indonesische dansen opvoert tijdens Pasar Malams en andere grote evenementen. Tijdens de eerste Bersama Selatan (2022) hebben zij reeds laten zien hoe breed hun repertoire is en met welk enthousiasme deze dames hun danskunsten vertonen. Hun optreden wordt gevolgd door de voorstelling Drie Indische Generaties met afwisselend muziek en verhalen verzorgd door Familie Snijtsheuvel, aangevoerd door Tino Snijtsheuvel. Tino is een begenadigd pianospeler die veel bekende muzikanten heeft begeleid in hun carrière. Zijn zonen Geronimo en Djino zijn in zijn voetsporen getreden en eveneens muzikaal zeer actief in binnen- en buitenland. Hun gezamenlijke optreden gaat over de tweede, derde en vierde generatie Indische Nederlanders. Samen met zijn broer, zoon en kleindochter zal Tino ons meenemen in het verhaal van zijn familie en de link leggen met de geschiedenis van alle generaties Indische Nederlanders. 15:15 Pauze met een optreden van A.Simon & Winoha Kroese in de Foyer. 16:00 In de hoofdzaal vertonen we na een kort optreden van Sekur Ayu de documentaire “Als ik mijn ogen sluit: leven met de Japanse kampen” die gaat over de vrouwen en meisjes die de Japanse kampen overleefden en hoe zij hier later in hun leven mee omgingen. De Japanse kampen lieten immers grote littekens na, en veel van die littekens zijn nog niet genezen of verdwenen. De verhalen van de overlevenden werden na de oorlog in Nederland niet meer gehoord of erkend en voor de overlevenden is het moeilijk om te accepteren dat veel mensen weinig weten over deze periode. Dit roept gevoelens van woede op veroorzaakt opnieuw intense pijn. Als de vrouwen hun ogen sluiten, komen deze ‘vergeten’ verhalen weer bovendrijven. Wij als kijker kruipen hiermee in de hoofden van de vrouwen die de kampen hebben overleefd. Van de kampen bestaan weinig foto’s en er is haast geen filmmateriaal. Wel zijn er door de vrouwen en kinderen in het kamp honderden tekeningen gemaakt. 17:30 Samenkomst in Foyer met een live optreden van Andre Simon (The Indonesian Voice) en Winoha Kroese (oud deelneemster Hollands Got Talent en The Voice of Holland). Het wordt een speciaal optreden omdat Andre hiermee afscheid neemt van zijn publiek. Dit wordt dan ook zijn laatste optreden als muzikant. 18:30 Afsluiting (Einde Programma) Tijdens de pauze en na de filmvoorstelling zijn er in de foyer heerlijke, handgemaakte Indische snacks verkrijgbaar.

Regisseur Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes

Onbekend

Schrijvers Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes

Onbekend

Cast Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes

Onbekend

Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes

Wil jij weten waar Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes informatie

Benieuwd waar Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes al heeft ontvangen.

Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes trailer

Benieuwd of Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Dag van het Indisch Erfgoed - film, dans, muziek en hapjes kunt kijken!