The Feminister

The Feminister

88 minuten
Bijzonder portret van Margot Wallström, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, die vooral bekendstaat om haar feministische beleid en empathische inborst. We volgen haar gedurende vier jaar, waarin ze stof doet opwaaien door Palestina te erkennen en Saudi-Arabië te bekritiseren. Ondertussen heeft ze te maken met ernstige bedreigingen en intimidatie. In een wereld die nog grotendeels geregeerd wordt door mannen, probeert Margot Wallström het tij te keren door ‘feministisch buitenlandbeleid’ te voeren. Waar ze kan, zet ze vrouwenrechten op de agenda. De filmmakers volgen haar vier jaar lang. Vanaf de eerste dag van haar termijn als Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, tonen ze hoe deze strijdlustige vrouw haar plek moet veroveren op het wereldtoneel. Ze oogst veel lof voor haar politieke ideeën, maar krijgt even zoveel weerstand te verduren. Doodsbedreigingen zijn aan de orde van de dag. Ze maakt geen vrienden met Israël wanneer ze Palestina erkent, en ze bekritiseert Saudi-Arabië. Ondertussen speelt ze in het geheim een belangrijke rol als onderhandelaar tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea en doet ze haar best om voor Zweden een plek te veroveren in de VN-Veiligheidsraad.

Geregisseerd door

Onbekend

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van The Feminister

Helaas draait The Feminister niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 25-01-2020.

The Feminister

Wil jij weten waar The Feminister op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Feminister draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Feminister informatie

Benieuwd waar The Feminister over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Feminister. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Feminister al heeft ontvangen.

The Feminister trailer

Benieuwd of The Feminister iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Feminister jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Feminister kunt kijken!