Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer (2024)

Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer

105 minuten 24-04-2024
Filmsteden Wat zouden films als Taxi Driver, Manhattan en You’ve Got Mail zijn zonder de stad New York? Of Seinfeld, Friends of Sex and the City? Als je denkt aan elementen die je filmbeleving bepalen dan denk je waarschijnlijk meteen aan acteurs, belichting, art-direction, geluid en montage. Maar soms is de stad binnen een film bijna even belangrijk als de hoofdrolspelers. Als filmmaker kun je natuurlijk comfortabel meeliften op de clichés die een bepaalde stad met zich meebrengt. Denk aan Parijs als romantische, nostalgische stad. Of aan Londen als deftige stad die interessante figuren herbergt als Sherlock Holmes, ‘the Royals’ maar ook Jack the Ripper. Tokyo als die gekke stad en tegelijkertijd wonderschoon. En uiteraard New York als de dynamische ‘city that never sleeps’. Maar sommige regisseurs gaan daar juist tegenin, en proberen ons de stad op een andere manier te laten zien. Dus niet de stokbroden en accordeonmuziek in Parijs, maar juist de schimmige steegjes of de kilheid van zo’n grote anonieme stad. Maar ook de echte levens en verhalen van haar inwoners. Want een stad is natuurlijk veel meer dan wat je op een gemiddelde ansichtkaart ziet. Wanneer? Donderdagen; 19,26 September & 3,10 Oktober 2024 Prijs: 52,00 incl. koffie en thee Inloop: 19.00 Aanvang: 19.15 Einde: 21.00 uur U koopt een ticket voor de datum van 19 September en krijgt daarmee toegang tot alle vier de cursusavonden.

Regisseur Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer

Onbekend

Schrijvers Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer

Onbekend

Cast Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer

Onbekend

Filmagenda van Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer

Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer

Wil jij weten waar Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer informatie

Benieuwd waar Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer al heeft ontvangen.

Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer trailer

Benieuwd of Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Filmcursus Filmsteden Rudi de Boer kunt kijken!