Filosofilm - Jagten (2023)

Filosofilm - Jagten

115 minuten 30-03-2023
Filosofilm gaat over net wat verder dan alleen het kijken naar een film. Wat voor achterliggende kwesties worden in de film vertoond? Komen deze overeen met ons moraal en hoe vallen deze films binnen de 21e eeuw? Als het gaat om de combinatie van films en filosofie bestaan er minstens twee type films: films die een filosofische kwestie als onderwerp hebben en dit met beeldverhaal tot leven brengen en films die met hun materiaal iets filosofisch duidelijk maken. Dr. Rob van Gerwen gaat met ons in gesprek over de betreffende filosofische kwesties van de film. Vandaag handelt het over de film Jagten. Lucas is net gescheiden. Hij heeft een nieuwe baan bij de plaatselijke kleuterschool, een nieuwe vriendin en kijkt uit naar het bezoek van zijn zoon Marcus tijdens de Kerst. Maar de kerstgedachte is opvallend afwezig. Klara, een 5-jarige leerling, beschuldigt Lucas van misbruik. De kleuterschool is in diepe schok en al gauw worden er vermoedens gewekt jegens Lucas. Wanneer het verhaal zich door het dorp verspreidt begint de kleine gemeenschap al snel uiteen te vallen.

Regisseur Filosofilm - Jagten

Onbekend

Schrijvers Filosofilm - Jagten

Onbekend

Cast Filosofilm - Jagten

Onbekend

Filmagenda van Filosofilm - Jagten

Filosofilm - Jagten

Wil jij weten waar Filosofilm - Jagten op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Filosofilm - Jagten draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Filosofilm - Jagten informatie

Benieuwd waar Filosofilm - Jagten over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Filosofilm - Jagten. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Filosofilm - Jagten al heeft ontvangen.

Filosofilm - Jagten trailer

Benieuwd of Filosofilm - Jagten iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Filosofilm - Jagten jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Filosofilm - Jagten kunt kijken!