Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer (2024)

Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer

300 minuten 17-06-2024
Filmhuis De Spiegel organiseert in samenwerking met Stichting Waringin een dag van de Indische cultuur. Een dag waarop aandacht besteed wordt aan diverse facetten van de Indische cultuur en geschiedenis. Gestart wordt met de toneelvoorstelling Hallo Bandoeng van Loulou Rhemrev. Een meeslepend verhaal aan de hand van telefoongesprekken die via Radio Kootwijk met familie in het voormalig Nederlands Indië werden gevoerd. Loulou Rhemrev vertelt haar persoonlijk verhaal over Tempo Doeloe, de Bersiap-periode en alle herinneringen aan haar vader. Vervolgens worden er twee documentaires vertoond. De documentaire De Ranchi Baby’s - een koloniale erfenis is het verhaal van een stoomschip waarop onderweg van Indonesië naar Nederland 37 baby’s zijn geboren. De baby’s (inmiddels ver in de 70) zijn door de maker opgespoord en worden geïnterviewd over hoe hun leven is verlopen. De documentaire Sporen van Indië is recent uitgebracht en gaat over de geschiedenis van de Indische Nederlander. Een filmische documentaire over de geschiedenis en verwevenheid tussen Indië en Nederland. Van alles komt aan bod: de Indo’s, de Molukkers maar ook de veteranen en de Totoks, de plantages en de pensions. Het V-Fonds is onder het motto "houd je erfgoed levend" te gast om de aanwezigen te informeren over de mogelijkheden om via subsidie het Indisch en Moluks erfgoed levend te houden. De dag wordt opgeluisterd met optredens van de Molukse band Saudara2 en uiteraard is er Indische catering.

Regisseur Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer

Onbekend

Schrijvers Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer

Onbekend

Cast Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer

Onbekend

Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer

Wil jij weten waar Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer informatie

Benieuwd waar Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer al heeft ontvangen.

Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer trailer

Benieuwd of Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Indische Dag: Hallo Bandoeng, Sporen van Indië & meer kunt kijken!