Itzhak

Itzhak vertelt het buitengewone verhaal over het leven en de muziek van Itzhak Perlman, alom beschouwd als de grootste nog levende violist.

Itzhak

82 minuten 2017
Itzhak vertelt het buitengewone verhaal over het leven en de muziek van Itzhak Perlman, alom beschouwd als de grootste nog levende violist.

Violist Itzhak Perlman is bepaald geen doorsnee musicus. Hij speelt net zo makkelijk met popzanger Billy Joel als met pianiste Martha Argerich en treedt op in Sesamstraat, Carnegie Hall en het honkbalstadion van The New York Mets. Hij loopt met krukken, maar dat heeft de zestienvoudig Grammy-winnaar nooit weerhouden een topcarrière als violist op te bouwen. Zijn jeugd in Israël staat geheel in het teken van vioolspelen. Op 5-jarige leeftijd wordt hij getroffen door polio en raakt hij invalide. Op 13-jarige leeftijd verhuist hij naar New York en vervolgt zijn vioolstudie aan de beroemde Juilliard School of Music. Zijn levenshouding en doorzettingsvermogen brengen hem uiteindelijk wereldfaam en vooral heel veel spelplezier.

Geregisseerd door

Alison Chernick

Schrijvers

Alison Chernick

Helen Yum

Cast

Alan Alda
Itzhak Perlman
Billy Joel
Toby Perlman

Bioscoopagenda van Itzhak

Itzhak

Wil jij weten waar Itzhak op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Itzhak draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Itzhak informatie

Benieuwd waar Itzhak over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Itzhak. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Itzhak al heeft ontvangen.

Itzhak trailer

Benieuwd of Itzhak iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Itzhak jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Itzhak kunt kijken!