https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/165978-0ac992d9255839d6c1ab225d01feac5212e3d6ad/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Kuessipan (2021)

6 Angst Geweld
Naast authentieke, inheemse elementen bevat het poëtische Kuessipan universele thema’s als familie, criminaliteit, gemeenschap, verbondenheid en de kracht van vriendschap tussen vrouwen.

Kuessipan

6 Angst Geweld
117 minuten 23-09-2021

Filmposter Kuessipan

Naast authentieke, inheemse elementen bevat het poëtische Kuessipan universele thema’s als familie, criminaliteit, gemeenschap, verbondenheid en de kracht van vriendschap tussen vrouwen.

Mikuan en Shaniss zijn twee Innu hartsvriendinnen die op de drempel staan naar volwassenheid. Hoewel ze opgroeien als beste vriendinnen in het Innu reservaat Uashat Mak Mani-Utenam in het Canadese Québec, leiden Mikuan en Shaniss een ander leven. Mikuan woont bij haar liefhebbende familie, wil graag schrijfster worden en droomt ervan naar de stad te verhuizen. Shaniss komt uit een gebroken gezin, brengt haar jeugd door in verschillende huizen en maakt de middelbare school niet af. Ze woont samen met haar vriend Greg en hun baby. Als kinderen beloofden ze elkaar altijd samen te zullen blijven. De Innu-identiteit is een sterk onderdeel van hun leven. Maar naarmate ze ouder worden, komen de verschillen steeds meer boven drijven. De discrepanties dagen hun vriendschap uit, maar hun liefde voor elkaar blijkt sterker te zijn. Naast hartverwarmende momenten zijn er ook momenten waarop je hart breekt. Wat Kuessipan onderscheidt van ander films, is de manier waarop het verhaal verteld wordt. De meeste films van dit genre met mensen van kleur richten zich op de onderdrukking waarmee ze worden geconfronteerd in plaats van op de persoon die ze zijn. Naast authentieke, inheemse elementen bevat het poëtische Kuessipan universele thema’s als familie, criminaliteit, gemeenschap, verbondenheid en de kracht van vriendschap tussen vrouwen. Kuessipan is een term uit de Innu taal en betekent zoiets als: het is jouw beurt om je verhaal te vertellen. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman (2013) van de Canadese schrijfster Naomi Fontaine.

Bekijk het aanbod van Kuessipan

Regisseur Kuessipan

Myriam Verreault

Schrijvers Kuessipan

Onbekend

Cast Kuessipan

Brigitte Poupart
Étienne Galloy
Sharon Ishpatao Fontaine

Kuessipan

Wil jij weten waar Kuessipan op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Kuessipan draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Kuessipan informatie

Benieuwd waar Kuessipan over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Kuessipan. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Kuessipan al heeft ontvangen.

Kuessipan trailer

Benieuwd of Kuessipan iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Kuessipan jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Kuessipan kunt kijken!