Kuessipan (2019)

6 Angst Geweld

Kuessipan

6 Angst Geweld
117 minuten 2019
Mikuan en Shaniss zijn twee hartsvriendinnen die opgroeien in een Inuitgemeenschap in Québec. Terwijl Mikuan een liefhebbende familie heeft, komt Shaniss uit een gebroken gezin. Als kinderen beloofden ze elkaar altijd samen te blijven. Maar naarmate ze ouder worden, komen de verschillen steeds meer boven drijven. Naast authentieke, inheemse elementen bevat het poëtische Kuessipan ook universele thema’s als familie, criminaliteit, gemeenschap, verbondenheid en de kracht van vriendschap tussen vrouwen. Kuessipan is een term uit het Inuit en betekent zoiets als: het is jouw beurt om je verhaal te vertellen. Naar de gelijknamige roman (2013) van de Canadese Inuit-schrijfster Naomi Fontaine. Deze voorstelling vindt plaats bij het fiZi theater in Zierikzee, een van de satellietlocaties tijdens deze editie van Film by the Sea. Adres: Kerkhof 3, 4301 BZ Zierikzee. Tickets zijn online te verkrijgen via de website www.fizi.nl

Regisseur Kuessipan

Myriam Verreault

Schrijvers Kuessipan

Onbekend

Cast Kuessipan

Brigitte Poupart
Étienne Galloy
Yamie Grégoire

Filmagenda van Kuessipan

Kuessipan

Wil jij weten waar Kuessipan op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Kuessipan draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Kuessipan informatie

Benieuwd waar Kuessipan over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Kuessipan. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Kuessipan al heeft ontvangen.

Kuessipan trailer

Benieuwd of Kuessipan iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Kuessipan jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Kuessipan kunt kijken!