https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/216766-ced43000d591790ee7af47ae7bc598d02019633f/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Le Pot-Au-Feu (2023)

AL
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Le Pot-Au-Feu

AL
135 minuten 07-12-2023

Filmposter Le Pot-Au-Feu

Het is 1885. De uitmuntende kok Eugenie heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt voor de beroemde fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant. Hun samenwerking resulteert in gerechten die steeds verrukkelijker worden en die zelfs de meest illustere chef-koks ter wereld verbijsteren. In de loop der jaren is vanuit hun wederzijdse passie voor het koken een romantische relatie ontstaan. Maar Eugenie hecht waarde aan haar vrijheid en heeft nooit de wens gehad om met Dodin te trouwen. Dus besluit hij iets te doen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: voor haar koken. Le Pot-au-feu van de Frans-Vietnamese cineast Trần Anh Hùng werd bijzonder goed onthaald op het filmfestival in Cannes. Niet voor niets won de film er de prijs voor Beste Regie. Het verhaal van de film is geïnspireerd op het in 1924 gepubliceerde boek 'La vie et la passion de Dodin-Bouffant' van de Zwitserse schrijver Marcel Rouff. De film is een hommage aan de Franse gastronomie. Regisseur Trần Anh Hùng brengt de gerechten prachtig in beeld en zet de tijd stil. In deze culinaire vertelling, vertolkt Pierre Gagnaire, een van Frankrijks toonaangevende chef-koks met 14 Michelin-sterren, de rol van culinair regisseur. De Franse topacteurs Juliette Binoche en Benoît Magimel spelen de twee geliefden en delen het scherm met een diverse cast van Franse groenten, zeevruchten, vlees... en behoorlijk wat boter. Een film voor fijnproevers!

Regisseur Le Pot-Au-Feu

Tran Anh Hung

Schrijvers Le Pot-Au-Feu

Onbekend

Cast Le Pot-Au-Feu

Juliette Binoche
Benoît Magimel

Filmagenda van Le Pot-Au-Feu

Le Pot-Au-Feu

Wil jij weten waar Le Pot-Au-Feu op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Le Pot-Au-Feu draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Le Pot-Au-Feu informatie

Benieuwd waar Le Pot-Au-Feu over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Le Pot-Au-Feu. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Le Pot-Au-Feu al heeft ontvangen.

Le Pot-Au-Feu trailer

Benieuwd of Le Pot-Au-Feu iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Le Pot-Au-Feu jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Le Pot-Au-Feu kunt kijken!