Legiony (Poolse film)

Legiony (Poolse film)

140 minuten 2018
Een universeel verhaal over volwassenheid in moeilijke tijden, opgroeien in de gemeenschap. De grote geschiedenis is de achtergrond voor het liefdesverhaal dat zich op de voorgrond ontvouwt: Józek, een deserteur van het tsaristische leger dat zich aansluit bij de opkomende legioenen, een inlichtingenagent voor het I Brigade en Women's Leage-lid - Ola, en Tadek, haar verloofde, een lid van het Shooting Team. Afgezien van fictieve personages wiens verhalen werden gemodelleerd naar de biografieën van echte legionairs, verschijnen veel historische figuren in de film. Onder hen: Brigadier Józef Pilsudski, luitenant Stanislaw Kaszubski, pseud. "King" en vele anderen. De film concentreert zich op het vechtpad van het Legioen van 1914-1916, van het vertrek uit Oleandry tot de slag om Kosciuchnowka en toont de meest dramatische kaarten van het legionaire epos, inclusief de beroemde aanval van Uhlans op Rokitna - een van de meest spectaculaire scènes in de film.

Geregisseerd door

Dariusz Gajewski

Schrijvers

Dariusz Gajewski

Michal Godzic

Tomasz Lysiak

Maciej Pawlicki

Cast

Miroslaw Baka
Bartosz Gelner
Sebastian Fabijanski
Wiktoria Wolanska

Alternatieve titels

Legiony (Poolse film)

Legiony

Bioscoopagenda van Legiony (Poolse film)

Helaas draait Legiony (Poolse film) niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 01-01-2018.

Legiony (Poolse film)

Wil jij weten waar Legiony (Poolse film) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Legiony (Poolse film) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Legiony (Poolse film) informatie

Benieuwd waar Legiony (Poolse film) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Legiony (Poolse film). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Legiony (Poolse film) al heeft ontvangen.

Legiony (Poolse film) trailer

Benieuwd of Legiony (Poolse film) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Legiony (Poolse film) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Legiony (Poolse film) kunt kijken!