Lola (Previously Unreleased) (2023)

Debuutfilm van Andrew Legge, ‘Ierlands best bewaarde filmgeheim’, is een inventieve tijdreis waarin twee zussen de loop van WOII beïnvloeden met een zelfgebouwde machine, ‘Lola’

Lola (Previously Unreleased)

80 minuten 27-07-2023
Debuutfilm van Andrew Legge, ‘Ierlands best bewaarde filmgeheim’, is een inventieve tijdreis waarin twee zussen de loop van WOII beïnvloeden met een zelfgebouwde machine, ‘Lola’

Debuutfilm van Andrew Legge, ‘Ierlands best bewaarde filmgeheim’, is een inventieve tijdreis waarin twee zussen de loop van WOII beïnvloeden met een zelfgebouwde machine, ‘Lola’. Een ‘spectaculaire lowbudget sciencefictionfilm’. Zo werd Andrew Legge’s speelfilmdebuut ontvangen op het filmfestival van Locarno. Londen, 1941, de stad lijdt onder de ‘Blitzkrieg’-bombardementen van Hitlers Luftwaffe, Thomasina en Martha maken zich zorgen: wat als de nazi’s winnen? De twee getalenteerde zussen – hun ouders zijn overleden – bouwen een machine waarmee ze radio- en tv-uitzendingen uit de toekomst kunnen ontvangen. Ze noemen de tijdreismachine ‘Lola’. Al gauw dansen David Bowie, de Stones, de Kinks en allehande punkgroepen over het scherm, de zussen dansen mee op revolutionaire muziek die nog gemaakt moet worden, een anachronistisch feest in oorlogstijd. Maar Lola kan meer, bedenken ‘Thom’ en ‘Mars’; ze geven de machine opdracht informatie uit de toekomst te onderscheppen om de Britse inlichtingendienst te helpen. Het blijkt een succes, de geallieerden raken aan de winnende hand – totdat Thom een fatale fout maakt en de toekomst een nachtmerrie wordt… Lola is het speelfimdebuut van de jonge Ierse regisseur Andrew Legge. Zijn razend inventieve lowbudget sciencefictionvertelling is zowel een speelse tijdreis en ode aan de popmuziek, als een bespiegeling over ‘what if’-geschiedschrijving, de manipulatieve macht van massamedia en het verlangen verleden en toekomst om te buigen naar eigen inzicht, ten goede of ten kwade.

Regisseur Lola (Previously Unreleased)

Andrew Legge

Schrijvers Lola (Previously Unreleased)

Onbekend

Cast Lola (Previously Unreleased)

Hugh O’Conor
Stefanie Martini
Emma Appleton

Alternatieve titels

Lola (Previously Unreleased)

LOLA

Filmagenda van Lola (Previously Unreleased)

Lola (Previously Unreleased)

Wil jij weten waar Lola (Previously Unreleased) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Lola (Previously Unreleased) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Lola (Previously Unreleased) informatie

Benieuwd waar Lola (Previously Unreleased) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Lola (Previously Unreleased). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Lola (Previously Unreleased) al heeft ontvangen.

Lola (Previously Unreleased) trailer

Benieuwd of Lola (Previously Unreleased) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Lola (Previously Unreleased) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Lola (Previously Unreleased) kunt kijken!